S’acomiada l’Open Internacional d’Escacs de Sants, Hostafrancs i La Bordeta

Avui finalitza l’Open Internacional d’Escacs de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, un torneig d’aquesta modalitat que va començar el passat 22 d’agost i que reuneix des de fa setze edicions a grans estrateges. Enguany han passat per la competició més de 600 jugadors.

La competició s’ha celebrat al Centre Cívic Les Cotxeres de Sants i puntua per al Circuit Català del grup A, vàlid per a l’obtenció de normes de Gran Mestre  Internacional i Català i per a l’ELO català espanyol i Internacional.  El grup B és per l’ELO català.  El terme ELO designa el sistema de càlcul que s’empra per calcular la força relativa o habilitat dels jugadors d’escacs i va néixer de la necessitat d’establir categories d’aquesta modalitat.

Han pogut participar tots aquells jugadors i jugadores amb llicència federativa en vigor i que tinguin un codi FIDE (Federació Internacional d’Escacs) al grup A. També han participat jugadors i jugadores amb la llicència federativa en vigor i un màxim de 2099 de l’ELO català o, en el cas que no es tingui, un màxim de 1999 de l’ELO FIDE i altres ELO nacionals que la organizació convalidi.

José Luis Ayala, veí de la Marina, juga a escacs des de fa uns 30 anys i forma part del club d’Escacs del Centre cívic La Cadena, una de les entitats col●laboradores d’aquest esdeveniment. ” Jo vinc a aquesta competició des de fa sis anys més o menys i uns quants companys del club del barri també s’han apuntat”, explica.  Ayala assegura que no s’acostuma a organitzar torneigs d’aquest abast, i que normalment són competicions més locals on no hi ha un nivell tant alt. I continua: crec que és una gran oportunitat perquè permet jugar amb persones d’altres indrets i amb gran formació en la modalitat, aprendre d’ells i reptar-se a un mateix per conèixer fins a on es pot arribar. Tot i que assegura que li ha agradat molt l’experiència, confessa que requereix un esforç físic i mental important per aguantar partides de cinc o sis hores.

L’entrega de premis a les 19.30 serà el llaç final de la competició que, si no hi ha canvis, tornarà l’estiu que ve.

Fotografies: Agustín Forteza.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.