L’exposició col·lectiva de La Bàscula pel 8M comptarà amb 15 obres

El Dia Internacional de la Dona s’apropa al barri de La Marina, on diverses entitats han apostat per un 8M diferent. En el cas de l’Espai Jove de La Bàscula, els organitzadors i organitzadores han preparat una exposició col·lectiva que reuneix obres de diferents modalitats artístiques. L’obra guanyadora l’ha creat l’Emma Muñoz, una flautista nascuda a Cercedilla (un poble de la Comunitat de Madrid) però que ha establert vincles amb Barcelona. 

“La il·lustració representa la superació de la dona al passat (inspirada en la meva àvia), i la continuació de la lluita per la igualtat que cada cop està agafant més protagonisme al present (representada en una jove refllectida al mirall, que li recorda a la seva amiga)”, explica Muñoz.

L’Emma, malgrat dedicar-se al món de la música (aquest dissabte té un concert al Liceu amb motiu de la seva graduació), des de petita ha tingut afició per la pintura. Ara que té 22 anys, ha decidit ensenyar als demés aquesta faceta que molt poca gent coneixia d’ella amb un dibuix que s’exposarà junt amb 14 obres més a l’Espai Jove de La Bàscula amb motiu del Dia Internacional de la Dona. 

La exposició col·lectiva s’inaugura amb l’objectiu de promoure la reflexió i conèixer la perspectiva dels i les joves sobre el tema de la igualtat de gènere, així com fomentar la creació artística per part del jovent. Aquest any, però, el 8M serà molt diferent al que ja coneixem. Segons les últimes dades publicades pel Govern, les grans manifestacions estaran prohibides, un aspecte que ha creat polèmica entre diferents sectors.

L’Emma Muñoz, malgrat que es manté equidistant, ressalta el fet d’enfocar la jornada amb accions a petita escala, però que totes juntes continuïn amb l’esperit d’aquest dia tan marcat al calendari. “He tingut la sort que des de petita la meva àvia i la meva mare m’han educat en el fet que tots som iguals”, conclou l’Emma. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.