La Casa del Rellotge presenta l’exposició “Can Farrero”

NATÀLIA MORALES| 

El Centre Cívic La Casa del Rellotge, junt amb el Centre d’Estudis de Montjuïc, va presentar el dia 13 de Març l’exposició “Can Farrero”, que mostra l’evolució de la fàbrica de productes galvanitzats de la societat Farrero al llarg dels anys.

Avui dia existeix poca informació sobre la fàbrica “Can Farrero”. Si es vol conèixer la història d’aquesta indústria de galvanitzats es pot accedir a l’arxiu central de l’Ajuntament de Barcelona i buscar els documents pertinents, o visitar l’exposició que el Centre Cívic La Casa del Rellotge ha organitzat, i que durarà fins el dia 29 de Maig, a la sala Pepita Casanellas. Gràcies a la visita guiada d’Oriol Granados i dels testimonis d’alguns dels assistents a la presentació, el públic ha pogut conèixer de primera mà quina era la funció d’aquesta fàbrica creada al nostre barri l’any 1855.

L’exposició forma part de la iniciativa “Casa del Rellotge 1855-2014, de la industria a la cultura”, amb la que es pretén presentar al públic les múltiples tasques que ha realitzat l’edifici que avui dia coneixem com a centre cívic, i que tots els veïns de la Marina hem visitat algun cop. Aquesta és la segona mostra que el centre ha organitzat, la primera es va centrar en la configuració del solar del segle XVIII i en la construcció de l’edifici fabril, en un principi destinat a l’industria tèxtil que es va implantar en el terreny.

Mitjançant fotografies de l’època, documents com contractes a treballadors o els plànols de l’edifici, entre d’altres, el Centre Cívic La Casa del Rellotge convida tothom a endinsar-se a la fàbrica Can Farrero i conèixer més sobre la història del nostre barri.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.