Els grups polítics valoren per La Marina la nova xarxa d’autobusos

MIQUEL VERA | Poc a poc, la nova xarxa Ortogonal d’autobusos va prenent forma, des del Diari La Marina, hem contactat amb representants de tots els partits polítics amb representació de l’ajuntament per que donin el seu punt de vist sobre aquesta transformació d’un dels mitjans de transport més utilitzats a la ciutat, i en especial al barri de la Marina.

Unitat per Barcelona – ERC, Josep Braut:

Valorem positivament la nova xarxa ortogonal, però es insuficient, cal més autobús i sobretot més metro, tant pel districte de Sants Montjuïc com per tota l’àrea de Barcelona. La proposta de reformar la xarxa d’autobusos no va ser idea de l’actual govern, sinó que ha estat un projecte dels anteriors executius. En concret va ser impulsat per Jordi Portabella d’ERC. Cal destacar que l’antiga xarxa d’autobusos esta obsoleta ja que segueix i complementa unes línies de tramvia que ja ni existeixen.

Partit Socialista, Maria Àngels Bosch:

Actualment tant des del PSC com tots els ciutadans estem a l’expectativa de com es regula i s’assenta la nova xarxa. Tenim por de que les freqüències es respectin, i que puguin donar un bon servei a les hores puntes. Sobretot volem que funcioni bé al barri de la Marina degut als seus problemes de transport, però no estem del tot segurs de que sigui així; ja que les línies són molt extenses i al llarg del recorregut ,poden acumular molts retards.

Convergència i Unió, Francesc Xavier Esteve:

Esperem que la rebuda de les línies sigui positiva, ja que milloren l’organització actual i augmenten la freqüència. Tot i això, el nou sistema ortogonal ha d’anar acompanyat de mesures per optimitzar el tràfic a l’eix de la Gran Via i així tenir més agilitat. Personalment, totes les línies noves que he utilitzat, funcionen millor que les que han substituït.

Partit Popular, José Antonio Calleja:

Esperem que la nova xarxa aporti una major freqüència, i sobretot tenint en compte el dèficit històric de la Marina en transport suburbà. Tot i això, tenim dubtes ja que fa uns quants mesos ja es va implementar part de la xarxa, i s’ha demostrat que aquesta no ha pogut cobrir bé les necessitats de la zona industrial de la Marina. Això ens preocupa; hi ha molts treballadors que a falta de metro, els cal una xarxa de bussos amb bones freqüències i que arribin fins als polígons, i això no ho tenim gaire clar.

Iniciativa Verds, Cristòfol Hortolà:

La xarxa ortogonal un cop implementada pot funcionar bé i ser útil pels veïns, però per si mateixa no solucionarà els dèficits en transport de barris com la Marina. Considerem que és una mesura pal·liativa. L’aposta ha de ser una altra, ha de ser el metro. Si gastem el pressupost per connectar el suburbà amb l’aeroport, després no i ha diners per interconnectar els barris; és una qüestió de prioritats.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.