Clarianes El temps actual a La Marina +8°C, Clarianes

L’Ajuntament dona llum verda a la retirada de plaques franquistes a la ciutat

L’Ajuntament dona llum verda a la retirada de plaques franquistes a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona impulsa un pla de memòria històrica de la qual es procedirà per retirar les darreres plaques que va deixar el franquisme a la ciutat. Aquest pla s’uneix al que fa un parell d’anys va impulsar la retirada d’estàtues encarregades pel règim com la llibertat que més tard s’emplaçaria al Born Centre Cultural al costat d’un Francisco Franco decapitat i víctima de les burles dels ciutadans fins a la seva retirada.

El pla ha començat als barris de Gràcia i Nou barris, punts on el règim va estrenar molta construcció sota el Instituto de la Vivienda, pròximament veurem canvis al barri de la Marina on també es farà alguna petita intervenció.

Segons declaracions del comissionat de la Memòria de l’Ajuntament, Ricard Vinyes, ha apuntat que “passa per les administracions la responsabilitat d’extreure de l’entorn urbà la simbologia franquista” que en el cas del barri de Gràcia hi ha 163 plaques i a Nou Barris 232.

Hem de dir que els veïns dels barris afectats pel pla se’ls ha plantejat la intervenció i ha estat sotmès a la participació ciutadana, però malgrat que aquesta participació altres veïns han manifestat la seva rotunda oposició al pla i han remarcat que hauria de ser la comunitat de veïns qui manifesti el seu interès per a extreure-li la placa amb la simbologia del règim. La retirada de tota la simbologia s’espera que acabi en un any.

Man Hoh Tang Serradell

Man Hoh Tang Serradell

Sóc director de la Revista YOUNG a Espanya, m'apassiona escriure, informar i opinar sobre política ja que vaig estudiar Ciències Polítiques a la Universitat de Barcelona.


Etiquetes d'aquesta publicació:
Franquisme

Publicacions relacionades

L’espectacle d’Awish en imatges

La sala Pepita Casanellas, sota l’organització del Centre Cívic Casa del Rellotge, va acollir ahir al vespre l’espectacle Awish, dins

ABD amplia el seu catàleg de tallers amb sesions per a la prevenció del bullying

ABD, Associació Benestar i Desenvolupament, encara el curs escolar 2016-2017 amb novetats en el seu catàleg de tallers per a

La festa major del Plus Ultra ens porta al temps dels romans

Ja tornem a ser al setembre i com cada any, el barri de Plus-Ultra torna a organitzar la seva Trepitjada

Cap comentari

Escriu un comentari
Cap comentari, de moment! Pots ser el primer a comentar això!

Escriu un comentari

El teu correu electrònic no es mostrarà.
Els camps obligatoris estan marcats*