La Marina rendeix homenatge a les dones amb activitats per al Dia de la Dona

Un paper que al llarg de la historia ha estat silenciat pel masclisme i les tradicions patriarcals, silenciades en un paper de segona en la família i rebutjada socialment en els afers polítics, per tot això Sants-Monjuïc i en especial el nostre barri, la Marina, preparen un grapat d’activitats dedicades a la dona.

Exposicions de la Dona a Sants-Montjuïc del 2 al 24 de març

Impulsat pel Comissionat de Programes de Memòria amb la col·laboració dels districtes i comissariat per Cristina Borderías, arriba una petita exposició itinerant que estarà al barri a la Sala Anselm Cartañà del Districte de Sants-Montjuïc (Creu Coberta, 104) del 2 al 24 de març. cheap albion gold Inclou activitats com un cicle de taules rodones i cinefòrums oberts a tothom. cheap albion gold En moviment[s]. Dones de Barcelona. 40 anys i més. 1976-2016 és un programa que es desenvolupa fins al mes de juliol del 2017 als deu districtes de la ciutat per commemorar els 40 anys de les I Jornades Catalanes de la Dona.

Teatre a la Sala Pepita Casanellas

La Sala Pepita Casanellas acull aquest divendres 10 de març a les 20h l’obra Cospress, és un espectacle que parla de l’obsessió per el culte al cos i de les conseqüències que això pot portar, transmès a través del moviment i l’expressió. Dirigida per Iolanda Llansó, les intèrprets Cris Aguirre i Helena Canas es posen a la pell de l’obra creada per Iolanda Llansó, Cris Aguirre i Helena Canas. cheap albion silver Entrada gratuïta.

Un taller sobre música i sexise a la Sala Gran de la Bàscula

La Bàscula acull el visionat d’un clip resum de diferents clips musicals per tal de detectar conductes sexistes per al Divendres 11 de març a les 10.15h. buy albion silver Organitza amb l’Associació per a la Igualtat d’Oportunitats Diversya, entrada lliure.

Una dona lluitadora i reivindicativa amb la Taula de Dones

Al llarg de la jornada de l’11 de març a la plaça de la Marina, la Taula de Dones tenen previstes activitats en el que reivindicaran l’espai de les dones a l’espai públic a través d’un debat obert on més tard es repartirà una paella que es repartirà entre els assistents; més tard, a les 16h una xerrada per a cercar i denunciar els punts negres on poden ser víctima d’assetjaments sexuals; i finalment, a les 18h a la Sala Pepita Casanellas la interpretació de l’obra Júlia, la filla de l’emperador. buy albion gold Cal inscripció prèvia al correu donalamarina@gmail.com.

Concert organitzat pel Centre Cultural Estrelles Altes a la Bàscula

Per 4 euros si compres les entrades anticipades al Centre Cívic La Cadena, o 5 si ho fas el mateix dia al centre musical de La Bàscula al carrer del Foc, tens un pla musical a càrrec del concert de l’artista Leo per a la nit de l’11 de març.

Una dona esportiva

Aquest dissabte 11 de març tens una cita amb l’esport, serà a dos quarts d’onze quan arranqui la cursa “Temps de dona, temps d’esport” que organitza el Centre Cultural Estrelles Altes, l’activitats es farà al Parc de Can Sabaté i podreu inscriure-us el mateix dia a partir de les 10. Recordeu la promoció: “les 100 primeres inscripcions s’enduen la samarreta del Dia de la dona”. albion gold L’activitat és gratuïta.

Elles abans i ara

Al principi rivindicaven millors condicions laborals, un posicionament social igualitari i dret de vot que van aconseguir al 1931 quan la Constitució de la Segona República les atorgava el dret de sufragi i van obrir la porta a Margarita Nelken (PSOE), Clara Campoamor (PRR) i a Victoria Kent (PRRS) a ser les primers representants femenines al nostre país. buy albion gold 86 anys després i ja en democràcia, només el 13% de càrrecs d’èlit son ocupats per dones a Espanya) i en tot el món les dones ocupen el 22,8% dels parlaments, 10 dones son Caps D’Estat i 9 son Caps de Govern. albion silver Segueix havent una bretxa molt definida entre sexes en les elits del poder i va lligat en gran mesura als ideals de la societat que representen. A Espanya mai ha existit una Cap de Govern, estem d’acord aleshores que cal seguir lluitant per elles, no creuen?

“Si els homes no necessiten ser agressius per a ser acceptats, les dones no se sentirien obligades a ser submises”

Emma Watson, actriu i defensora de la igualtat entre generes, discurs a les Nacions Unides.

“Potser no hi era Prince per allà amb mitges de malla, tacons, llapis labial i mostrant el cul? Si, hi era.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.