El Port de Barcelona ofereix visites marítimes gratuïtes a bord de Las Golondrinas per celebrar el 150 aniversari

Hi ha trajectes programats dos cops al mes i les 150 entrades es sortegen entre tots els participants a través d’un qüestionari a la pàgina web del Port

El Port de Barcelona ofereix visites marítimes gratuïtes a bord de Las Golondrinas per celebrar els seus 150 anys d’història. El primer dels trajectes va ser el dissabte 27 d’abril que consisteix en un itinerari per gaudir dels principals atractius del Port com són: la Torre del Rellotge, el moll de Pescadors, el pont Porta d’Europa, i les terminals, tant de càrrega com de passatge que es poden observar des del mar a plena activitat.

El viatge amb Las Golondrinas, té una durada de 40 minuts, amenitzat per un guia que explica els fets més significatius d’aquests 150 anys. Durant tot l’any, el Port de Barcelona sortejarà, a través d’un qüestionari a la pàgina web del Port, 150 entrades per cada visita en dues jornades mensuals fins al desembre d’enguany. Els guanyadors es donaran a conèixer el dijous previ a la visita escollida.

Per celebrar aquest aniversari, el Port de Barcelona ha preparat un complet programa d’actes dirigits a la Comunitat Portuària i a tota la ciutadania. El programa inclou un concert ciutadà al Port Vell ofert per l’Orquestra Simfònica del Vallès, que se celebrarà el proper mes de juliol. Durant la tardor tindrà lloc un acte institucional al Palau de la Música, dirigit principalment a la Comunitat Portuària. En aquest acte es lliurarà una publicació commemorativa del 150 aniversari, obra de Joan Alemany, que exposarà l’evolució del Port des de la constitució de la Junta d’Obres del Port fins a l’actualitat.

Els inicis del Port de Barcelona

El 5 de febrer de 1869 es va constituir la Junta d’Obres del Port de Barcelona, la primera entitat responsable de l’administració i gestió de la instal·lació catalana, que va impulsar el finançament i construcció de les obres del port modern. Va ser la primera Junta d’Obres de l’Estat i amb les infraestructures que va desenvolupar va aconseguir superar un problema històric de la ciutat: proporcionar un resguard ampli i segur per als vaixells. Amb l’impuls de la Junta d’Obres, el Port de Barcelona es va transformar en la instal·lació marítima que la economia catalana industrialitzada necessitava per connectar-se amb la resta del món.

Per optar al sorteig de les entrades entra al següent link: www.portdebarcelona.cat/visitaport150

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.