El Port de Barcelona presenta PierNext, un hub digital de coneixement sobre innovació en logística i ports

És una plataforma de divulgació per donar a conèixer la transformació tecnològica i digital del sector i per dinamitzar l’ecosistema innovador a l’entorn portuari

El Port de Barcelona ha presentat avui PierNext, un hub digital de coneixement que té l’objectiu de divulgar les iniciatives innovadores que estan transformant el món de la logística, el transport i els ports a nivell internacional. Editat en tres idiomes (català, castellà i anglès), PierNext (piernext.portdebarcelona.cat) pretén posicionar-se com una plataforma d’anàlisi i reflexió sobre innovació, amb una atenció especial a l’àmbit portuari i marítim.

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i el responsable de Projectes Estratègics i d’Innovació del Port, Carles Rúa, han presentat la plataforma, que pretén estimular el debat global sobre el futur del comerç internacional, la logística i els ports. A més, PierNext té l’objectiu de dinamitzar l’ecosistema innovador que en els darrers anys s’ha generat al Port de Barcelona a partir d’iniciatives impulsades tant per la pròpia instal·lació com per operadors i empreses privades.

“La innovació i la revolució digital que estan transformant el nostre sector seran un dels eixos que definirà l’estratègia del Port de Barcelona en els propers anys”, ha afirmat la presidenta Mercè Conesa. Amb PierNext, el Port de Barcelona pretén contribuir a enriquir el clúster innovador de Barcelona amb una mirada especialitzada en el món logístic i portuari, “que considerem ple d’oportunitats i potencialitats, principalment per a les start up i les pimes”, ha afegit Conesa.

Barcelona és la quarta ciutat europea on més capital s’inverteix en start ups (el 58% de tot el que s’inverteix a l’Estat) i és la tercera ciutat preferida pels emprenedors per fundar una start up. “Des del Port de Barcelona volem sumar i aportar. Volem explicar com es produeix la gran revolució digital al nostre sector, però també volem mostrar totes les possibilitats que aquesta transformació pot oferir, tant en termes de captació d’inversió com de talent”, ha manifestat la presidenta de la instal·lació catalana.

Model d’innovació oberta i col·laborativa

La plataforma PierNext aprofita els recursos de la comunicació digital per presentar de manera atractiva i organitzada les tendències i experiències més disruptives que s’estan desenvolupant en l’àmbit de la logística, el comerç internacional i els ports. Aquest hub digital de coneixement s’actualitzarà amb continguts setmanals presentats en forma de reportatges, que aniran acompanyats de vídeos, infografies i d’altres recursos gràfics. També inclourà contribucions d’experts internacionals.

Durant la roda de premsa, el responsable de Projectes Estratègics i Innovació del Port de Barcelona, Carles Rúa, ha fet un recorregut per PierNext per tal de presentar les seves principals característiques i apartats. “El PierNext conté set seccions, que es corresponen amb els sis elements principals del model smart port (logística, mobilitat, economia, medi ambient, persones i governança) i un addicional (tecnologia), que hem afegit per la seva transversalitat i per destacar aquelles innovacions que tenen un elevat component tecnològic o digital”, ha assenyalat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.