El SIL 2018 acollirà el congrés de l’associació d’agents de duanes de les Amériques (ASAPRA)

SIL 2018
Barcelona, 14 de novembre de 2017. – El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, (CZFB) a través del SIL Barcelona, la Fira líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa, ha aconseguit novament atraure un esdeveniment internacional de prestigi a Barcelona. Es tracta del Congrés de l’Associació d’Agents de Duanes de les Amèriques (ASAPRA), que tindrà lloc dins del SIL 2018, del 5 al 7 de juny, i que reunirà a més de 600 professionals del sector públic i privat de les duanes i el comerç internacional.
El president de l’Associació Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats, Duanes i Logística i president del Consell General d’Agents de Duanes d’Espanya, Antonio Llobet i el president d’ASAPRA, Alfonso Rojas, ja van explorar fer el congrés de la seva associació al SIL després de mantenir converses amb el seu president Jordi Cornet, i la seva directora general, Blanca Sorigué. Aquestes converses han cristal·litzat amb l’aprovació de l’Assemblea General d’ASAPRA, realitzada recentment a Cartagena d’Índies (Colòmbia) amb motiu de la celebració del Congrés de FITAC, la Federació Colombiana d’Agents Logístics en Comerç Internacional.
ASAPRA integra en una sola entitat a les càmeres, federacions, associacions i unions d’agents, despatxants i/o corredors de duana d’Amèrica LlatinaEspanya i Portugal. D’aquesta manera, els agents de duana representats per ASAPRA aconsegueixen a més de 25.000 professionals distribuïts per 21 països: Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, El Salvador, Espanya -a través del Consell General d’Agents de Duanes d’Espanya-, EE.UU., Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Portugal, República Dominicana, Uruguai i Veneçuela.
El delegat especial de l’Estat al CZFB i president del SIL, Jordi Cornet, ha posat en relleu que “ amb el Congrés d’ASAPRA seran 3 els grans congressos internacionals que tindran lloc a Barcelona els propers 2 anys de la mà del Consorci de la Zona Franca de BarcelonaEl Congrés d’ASAPRAdurant el SIL 2018, el Congrés Mundial de Zones Franques (WZFO) i el major congrés de logística d’Amèrica Llatina, el Congrés ALACAT, aquests dos últims coincidint amb el SIL 2019.”
“D’aquesta manera -ha afegit Cornet-, el CZFB segueix contribuint a projectar la imatge de Barcelona com a enclavament mundial del comerç i l’economia. L’experiència del CZFB en l’organització de fires i congressos internacionals, unit al prestigi d’Espanya com a plataforma logística mundial i a l’atractiu de Barcelona com a capital del Mediterrani, han estat factors determinants per a la captació d’aquests importants congressos internacionals. Tot això demostra, una vegada més, que si unim esforços multipliquem resultats”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here