La Casa por el Tejado es situa a la Zona Franca per fabricar milers d’habitatges d’edificació industrialitzada

Nova implantació al polígon industrial

Barcelona, 22 de setembre de 2017.- El Grup La Casa por el Tejado, especialitzat en construir àtics nous sobre edificis antics, ha signat un contracte d’arrendament amb el Consorci de la Zona Franca per situar al Polígon Industrial barcelonès una fàbrica d’edificació industrialitzada capaç de construir l’any més de 60.000 m2 de superfície d’habitatges.
La nova fàbrica de més de 10.000 m2 de superfície s’ubicarà al número 16-20 del Carrer 2, confluència amb l’Avinguda Parc Logístic i el Carrer 62 del polígon, el que dotarà a la factoria de bones comunicacions, connectivitat portuària i visibilitat des de la Ronda Litoral.
La inversió prevista en la nova nau serà de 6 milions d’euros i està previst que s’inauguri a finals de 2018, permetent la creació de 95 llocs de treball, entre ocupacions directes i indirectes.
Aquesta nau es sumarà als centres de fabricació que el grup ja té a l’àrea metropolitana de Barcelona: Gavà, amb una capacitat de producció de 35.000 m2/any, i Cornellà de Llobregat, amb 20.000 m2/any.
 “L’objectiu – comenta Joan Artés, arquitecte, fundador i CEO de La Casa por el Tejado – es disposar a principis de 2019 d’una capacitat productiva global anual de 115.000 m2, que correspondria aproximadament a uns 1.200 habitatges”.
Els plans d’expansió de Grup La Casa por el Tejado es fonamenten en el creixement de la demanda de construcció industrialitzada per a habitatges i edificis no residencials, tant a Espanya com en altres països: en l’activitat de construcció d’àtics sobre edificis existents, l’empresa té 10 obres en execució a Barcelona i Pamplona i altres 20 projectes a Barcelona i Madrid, a més de feines internacionals i construccions hoteleres i d’equipaments.
“La construcció industrialitzada – comenta Joan Artés – que hem desenvolupat inicialment per realitzar projectes de sobreelevació urbana (les cases sobre les teulades), és en realitat una solució ideal per a gairebé qualsevol edifici i representa una enorme oportunitat que marcarà el desenvolupament constructiu en els propers anys”
Aquest tipus de construcció consisteix a fabricar els edificis en una nau industrial (offsite) i transportar-los en mòduls fins al seu emplaçament definitiu. Els seus avantatges respecte a l’edificació tradicional són enormes al limitar despeses, terminis i oferir totes les garanties mediambientals i de qualitat.
La Casa por el Tejado ja ha construït 42 habitatges sobre els terrats d’edificis existents al barri de l’Eixample de Barcelona, fet que suposa més de 3.000 m2 d’edificació nova. Compta amb una plantilla de 42 persones entre empleats i col·laboradors. La facturació prevista per a finals de 2017 s’estima en 16 milions d’euros.
La implantació situa l’ocupació comercial del Polígon industrial proper al 100% de l’espai disponible, una plena ocupació afavorida per la política de contenció de preus per dinamitzar l’economia i crear nous llocs de treball.
El CZFB, en aquest sentit, treballa en un nou projecte per promocionar 22.000 m2 de naus modulars de lloguer -des de 1.250 m2-destinades a la petita i mitjana empresa, que es preveu que es posin al mercat durant 2019.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.