Denuncien una agressió per part dels funcionaris del centre d’internaments d’estrangers de la Zona Franca

El Centre Irídia que treballa en defensa dels drets humans i l’associació Tanquem els CIE han presentat al Jutjat de Guàrdia una denuncia conjunta per uns fets que van tenir lloc el passat 21 de setembre a les 18h.

Com bé apunten les seves investigacions, els funcionaris, membres del cos de la policia nacional, del centre van accedir a la sala on els internats poden entretenir-se veient la televisió de forma “nerviosa” i van començar a agredir al grup d’estrangers aglutinats a la porta. Val a dir que es tracta de la porta que comunica aquesta sala comuna amb el pati i molts d’ells esperaven el moment per a poder sortir.

A un grup reduït d’interns van ser traslladats a una sala camí a la infermeria “a la sala on esperem per a que ens donin la medicació” i allà van ser reduïts a cops a les fosques en un període de tres hores. A d’altres van ser conduït a les cel·les d’aïllament i van estar-s’hi unes tres hores. El cas més greu va ser a les portes del lavabo on cinc agents van obligar als interns a despullar-se i amb guants de plàstic van iniciar una repressió a cops de punys mentre cridaven “h** de p*ta”, “p*tos moros” i altres insults que la majoria no van entendre, perquè desconeixen l’idioma.

A tot això els agents van negar als interns poder anar a fer-se mirar les ferides a la mateixa infermeria situada a l’interior del centre i que han negat als denunciants la possibilitat d’accedir als informes mèdics d’aquest episodi, no va ser fins l’endemà que van poder ser visitats pels treballadors de l’infermeria.

Als agents se’ls acusa d’un delicte de lesions i contra la integritat moral per part dels funcionaris. I convoquen els articles 22.1 2a i el 22.1 4 del codi penal que fa referència a l’abús d’autoritat per la prevalència com a funcionaris i motivacions racistes com bé apunten alguns testimonis dels fets.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.