Un dia de discoteca exclusiva per a dones, a la Marina

És una cita que alguns grups d’amigues ja tenen apuntada en la seva agenda. La programació del 8 de març té un caire reivindicatiu però també festiu, d’alliberament i de crear complicitats compartides. Aquesta és la característica de la trobada “Dona, dona’t el plaer” que acollia la Sala Pepita Casanellas el dissabte 11 de març.

Començava a les 19 hores, amb un duet d’actrius de teatre ben divertit, acompanyades d’una nina fent d’Alexa o de Siri que, com les de veritat, ho valorava tot. Conversaven en clau feminista i feien riure amb acudits que versaven sobre les canes de tothom o el color de les calces, ben amanits amb trucs de tota mena.

Hora i mitja més tard era l’hora del vermut. Llavors el centenar de dones buidava la sala cap al jardí i els passadissos. Hi havia joves, àvies, així com grups de dones d’entre la trentena i la cinquantena. “I ja estem apuntades també a la festa que faran al Polvorí”, deia una veïna d’un grup d’Eduard Aunós, que també hi participava. Entremig, algunes de soles, a les que ràpidament algun grup adoptava i les barrejava, fent gala del tan femení gest d’empatia. 

Quan eren les 9, la sala principal estava endreçada amb tauletes i el menjar de la nit: truites de patates, croquetes, torrades amb escalivada, formatges i un llarg assortit de plats i begudes de tota mena que completaven el menú. Això era una cerimònia del menjar compartit.

Cap a les 10 de la nit, la Pepita Casanellas feia la seva última metamorfosi i es transformava en una sala de ball. La discjòquei Ruslana va començar punxant rumba catalana per continuar alternant ritmes com la salsa, el merengue o el reggaeton. I com no, Rosalia amb el seu Despechá i Shakira en la versió amb Bizarrap, van estar d’allò més corejades.

A aquesta última part de la nit, l’entrada era gratuïta i allò va convidar molts altres grups de dones. Arribar, treure’s l’abric i buscar lloc a la sala que a aquella hora era la discoteca de dones de la Marina. Els homes no estaven convidats. La raó? Relaxar-nos sense marits, nuvis ni fills, sentir-nos segures, xerrar, conèixer d’altres, riure, moure el cos, alliberar-se i no pensar en el demà, que aquest ja vindrà. “Amb ells anem qualsevol dia, volíem significar una trobada que creés més complicitats entre nosaltres”, diu la Toñi i la secunda el seu grup de dones joves del seu centre. Doncs ha estat així!

La iniciativa és a càrrec del grup de dones del Centre Cultural Estrelles Altes, el grup de dones la Nova Barcelona, la Unió d’Entitats i compta amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc; les conselleres Ana Trapero, Maribel Sánchez i Esther Pérez hi eren entre les participants. 

A més de la festa celebrada a la Sala Pepita Casanellas, El Polvorí va organitzar una jornada per a dones el passat 18 de març. Classes de Zumba, Body Combat per “expulsar les energies negatives”, converses amb una sexòloga per conèixer millor el propi cos i un sopar, que empoderaven les dones assistents al recinte de l’antic Polvorí i seu de l’Associació. I per descomptat, un altre lloc de trobada per ballar, gaudir i fer comunitat entre dones.

Imatges: Les veïnes durant la reunió a la Sala Pepita Casanellas (Yohany Limpias)

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.