Jesús Martínez rep el Premi Internacional Rei d’Espanya de Periodisme en la categoria de Cooperació Internacional i Acció Humanitària

Jesús Martínez. (Ángel Rabaneda)

Pau Llopis

Jesús Martínez, periodista i col·laborador d’aquesta casa, ha rebut el prestigiós Premi Internacional Rei d’Espanya de Periodisme, pertanyent a la categoria de cooperació internacional i acció humanitària, pel seu reportatge “J’accuse! El saqueo de la casa de Rosario”, realitzat conjuntament amb el fotògraf Marc Javierre-Kohan, i publicat a Frontera Digital.

El treball explica la història de Rosario Bravo, una dona de 98 anys a la qual li van saquejar casa seva, juntament amb gran part de les seves pertinences. Entre elles, una especial per a ella, l’única fotografia que tenia del seu difunt marit. A Rosario li van treure una part de la seva vida i dels seus records perquè una comitiva judicial que havia de dur a terme un desnonament es va equivocar de porta. Ningú ha demanat perdó a Rosario ni li ha retornat res, ja que uns i altres, s’escuden en què la culpa d’aquest succés no va ser seva, es renten les mans.

Per aquest motiu, Jesús Martínez, mitjançant aquest relat, envia una carta oberta a la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula von der Leyen, amb l’objectiu de què a Rosario se li retorni el que és seu.

Jesús Martínez ha estat reconegut per diversos premis, entre els quals, el Premi Monserrat Roig de periodisme local (2021) i el Premi Alma al millor guió del concurs (2023). A més a més, ha escrit més d’una desena de llibres; en destaquen els de crònica social amb una mirada sempre afilada en què qüestiona la realitat i el món, des d’una perspectiva sempre humana. 

Podeu consultar el treball d’en Jesús i de Marc Javierre-Kohan, a continuació.

Enllaç: https://www.fronterad.com/jacusse-el-desahucio-por-error-de-rosario-bravo-en-que-le-arrebataron-todo-incluido-su-diario-intimo/

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.