Les dones del Centre Cultural Àncora elaboren mascaretes solidàries pels veïns i veïnes de La Marina

Les dones del Centre Cultural Àncora elaboren mascaretes solidàries.

Les col·laboradores del Centre Cultural Àncora de l’Àmbit de la Dona han estat elaborant durant tots aquests mesos més de 1.000 mascaretes amb l’objectiu de donar-les a les principals entitats del barri. En una situació on les mascaretes són essencials per evitar l’expansió de la Covid-19, les dones s’han organitzat per confeccionar una eina que no sempre tothom es pot permetre.

“Les dones hem aconseguit moltes coses juntes”, explica la María Ortega, fundadora del Centre Cultural Àncora que, als seus 88 anys, ha vist com creixia i canviava el barri de la Zona Franca. Aplegades al voltant d’una mateixa taula, suficientment gran com per respectar la distancia de seguretat entre totes elles, engeguen les seves màquines de cosir i, capa a capa, confeccionen una peça que ja forma part de la nostra indumentària, i que ha esdevingut un element tan indispensable com les nostres sabates.

Malgrat tot, no totes les famílies es poden permetre de comprar una mascareta. La solidaritat dels veïns al barri de La Marina ha estat importantíssima per sortir endavant en aquesta crisi, i la dona com a col·lectiu sempre ha lluitat per aconseguir i defensar drets que les noves generacions els hi hem de reconèixer i d’estar agraïts. No obstant això, no sempre ho han estat, de reconegudes. “Hem rebut molts cops durant les lluites veïnals al llarg de la història de la Zona Franca, però no han pogut amb nosaltres”, comenta la María, que recorda la dita que sempre li deia el seu pare: “val més morir dempeus que viure de genolls” per millorar les injustícies del barri.

El material per fabricar les mascaretes és reciclable i té la capacitat d’aguantar prop de 50 usos, a més de poder-se rentar. Com que la paellada anual que organitzen les entitats de La Marina no s’ha pogut celebrar enguany per la crisi de la Covid-19, tots els diners recaptats han anat destinats a cobrir les despeses d’aquest projecte solidari que no s’aturarà  amb l’arribada de l’estiu.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.