Què es fa per l’11 de setembre?

Text: Andrea Bello / Vídeo: Alejandra Sanchez i Albert Aguilar

Aquest any toca una diada de Catalunya diferent. Són moltes les activitats que normalment es fan l’11 de setembre que aquest any a causa del coronavirus no es podran fer o han estat adaptades.

Un exemple és la tradicional ofrena floral a Rafael Casanova que es durà a terme per torns i en format reduït.

L’acte institucional de la Generalitat se celebrarà el 10 de setembre a partir de les vuit de la tarda. Aquest any gira entorn el concepte de “terra” entès com a país i com a món sencer. Enguany la medalla d’Honor del Parlament s’entrega al col·lectiu sanitari com a reconeixement pel seu esforç en la lluita contra la pandèmia.

Posteriorment, a partir de les deu de la nit es duran a terme un seguit d’actuacions presentades per Lluís Danés. Cor Jove de l’Orfeó Català, Sopa de Cabra i Suu entre d’altres actuaran des de diferents punts del Palau de la Generalitat i la Plaça Sant Jaume. Tot l’acte serà sense públic i emès per TV3.


Visites i activitats gratuïtes

Aquest 11 de setembre també podem gaudir de diferents espais de tota la ciutat de forma gratuïta.

  • La Generalitat ofereix la tradicional visita a l’edifici del Parlament, aquest any però de manera virtual, a la qual podeu accedir aquí .
  • Al districte de Sants Montjuïc, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) es podrà visitar de manera gratuïta de 10 a 20 h.
  • El Palau Güell, situat al Raval, ofereix visites gratuïtes durant tot el dia, això si, demanant cita prèvia.
  • Igual que el MNAC, el Museu d’Història de Catalunya i el Museu d’Arqueologia de Catalunya ofereixen l’entrada gratuïta de 10 a 14.30 h.
  • El Centre de Cultura del Born ofereix de forma gratuïta una visita guiada de 30 minuts per les restes del 1714 i així rememorar els esdeveniments històrics de l’11 de setembre.
  • A més a més, recordem que el Parc Güell és gratuït durant tot el mes de setembre amb el carnet de la Biblioteca.

Manifestació de l’ANC

Tot i les restriccions imposades a causa del coronavirus,  l’ANC ha adaptat la manifestació d’enguany per poder reivindicar la independència de Catalunya de manera segura.

Així, aquest any les protestes estaran descentralitzades amb concentracions repartides per tota Catalunya, davant d’edificis o estructures de l’Estat espanyol. Per tal de controlar l’aforament cal registrar-se prèviament al web de l’ANC. Tots els recintes estaran marcats amb senyalitzacions per tal de mantenir la distància de seguretat i, per accedir-hi al de cada concentració es controlaran l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic.

Al districte Sants Montjuïc l’enclavament escollit ha estat la plaça dels Països Catalans, davant de l’estació de RENFE i està organitzat pel col·lectiu Sants per la Independència. El recinte obrirà els accessos a les 16:30 i l’acte donarà inici a les 17:14.

Què faran els veïns de La Marina?

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.