“CoopEduca”, un projecte d’associació cooperativista format per joves universitaris que ofereixen classes particulars a l’alumnat, emprèn un nou curs escolar

El projecte pretén donar suport a l'ensenyament públic, cada cop més afeblit i menys accessible

Cartell de "CoopEduca"

Text: Yaiza Sánchez

“CoopEduca”, compost per joves universitaris, es desenvolupa principalment al barri de la Marina de Port. La cooperativa pretén complir dos objectius: el principal és proporcionar als i les seves alumnes, que van des de Primària fins a Batxillerat, tota mena de serveis relacionats amb l’ensenyança, des de classes per assignatura i repàs general fins a preparació d’exàmens i ajuda amb l’organització dels estudis. D’altra banda, “CoopEduca” també busca oferir una oportunitat laboral als més joves, en un context en què l’atur i la precarietat laboral són un fet.

Pel que fa a les classes, quan alguna família es posa en contacte amb “CoopEduca”, des de la cooperativa es busca el o la millor professional per poder satisfer la demanda obtinguda. Després, es demana concertar una petita reunió, en la qual la família, inclòs l’infant que ha de rebre les classes, i el o la professora es coneixen i expliquen com funciona el projecte. Quant als professors, són joves amb formacions universitàries (en la seva gran majoria) diferents, així que cada persona té unes competències acadèmiques o unes altres, adequant-se a la seva branca del coneixement. És important destacar que, en cas que l’alumne no se senti còmode amb el o la professora, es pot notificar a “CoopEduca”, per tal de sol·licitar un canvi. Tot i que la situació pot semblar incòmode, des de la cooperativa entenen que no sempre l’alumnat i el professorat encaixen.

Per poder assistir a les classes de reforç, les famílies han de fer-se sòcies de la cooperativa, fet que implica haver de pagar una quota anual i unifamiliar de 15 euros. Un cop s’hagi pagat el bo mensual, es podrà anul·lar qualsevol classe, sempre que es notifiqui amb 24 hores d’antelació. Així mateix, les classes poden ser individuals o en grup, de 2 a 4 persones. En el primer cas, l’alumnat de Primària i 1r i 2n d’ESO són 9 euros; 3r i 4t d’ESO, 10 euros, i Batxillerat, 11. Si s’opta per les classes grupals, Primària i 1r i 2n d’ESO són 6 euros, 3r i 4t són 7 i Batxillerat, 8 euros.

Les classes tenen lloc al local de l’Ateneu popular l’Engranatge, situat als Jardins de la Mediterranea. El local, malgrat estar disponible de dilluns a diumenge les 24 hores del dia, no sempre estarà en ús. Cada professor i professora tenen disponibilitats diferents, així que s’haurà de pactar amb les famílies les hores i dies en què es fa classe. A més, també s’ofereixen classes en línia mitjançant la plataforma Zoom.

En vista del context Covid-19, en el local de “CoopEduca” es disposa de gel hidroalcohòlic que, tant els i les alumnes com el professorat, s’hauran d’aplicar abans de cada classe. També és obligatori l’ús de mascareta al llarg de tota la sessió.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.