Un carnestoltes original i amb molta gresca va disfressar els carrers de La Marina

Egipcis, fades de conte, astronautes, marcians, hippies, víkings.... van conquerir el barri

Redacció: Vanesa Alemán / A.F/ A.B/ Y.L

Fotografia: Josep Vicens, Alejandro Flores, Andrea Bello i Vanesa Alemán

Dissabte passat, 22 de febrer, les disfresses van envair els carrers del barri de La Marina amb motiu del Carnestoltes. L’alegria, els colors i la festa van ser els protagonistes d’una llarga jornada que va durar entre les 11 del matí i ben entrada la matinada. Primerament, els més petits van participar d’un concurs de disfresses organitzat per la Marina Viva. A la tarda, tothom va gaudir de l’habitual i acolorida rua i, finalment, la festa va finalitzar al vespre amb un ball de Carnestoltes.

Al matí, la plaça de La Marina se la van fer seva les famílies i ben d’hora, l’escenari es va omplir de participants. Les edats dels candidats al concurs de disfresses eren diverses, des d’un nadó de pocs mesos fins a adolescents. Princeses, bombers, pallassos o fins i tot, un plàtan o un Mario Bros, van ser algunes de les disfresses que es van veure. I no només persones, sinó també gossos hi havia disfressats. Finalment, el jurat va anomenar els premiats: un grup de bussos, una família disfressada “d’incendi”, una “nina repollo” i una nena vestida de carrusel.

A la tarda, va ser el torn de la rua del Carnestoltes. Fins a 18 comparses van desfilar pels carrers de la Marina, i una d’elles, la de “Apalim”, hi participava pel 14è any consecutiu amb un únic propòsit: unir-se i fer barri. Hi havia comparses de totes les mides, dels 20 als 200 integrants. El color i la música acompanyaven les disfresses: egipcis, venecians, vikings o personatges de l’espai exterior són alguns exemples dels vestits escollits enguany per les entitats, grups i associacions. Fins i tot, la rua va tenir un toc reivindicatiu quan va arribar la comparsa dels “hippies”. Les participants portaven cartells en contra de la violència masclista i demanaven justícia per a Mònica i la seva filla, la Quiara, les dues primeres dones assassinades d’enguany, familiars seves. “Demanem justícia i llibertat, perquè Mònica i Quiara haurien de ser amb nosaltres” va reclamar la tieta de totes dues víctimes.

Finalment, la jornada va  acabar amb un ball de Carnestoltes als Jardins dels Drets Humans organitzat per la Unió d’Entitats de La Marina. En aquest últim acte, es van entregar els premis a la millor disfressa fotografiada al FlashPunt2020 de La Marina Viva. El guardó se’l va emportar el grup de “Gallineros”. La festa es va allargar fins a l’1 de la matinada on, tot i l’hora, les energies encara no s’havien esgotat i hi havia gresca per estona!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.