1-O, un any després

Referèndum d’autodeterminació que va avalar la independència de Catalunya, desafiament il·legal de la Generalitat que va provocar les accions posteriors per part de l’Estat o jornada de mobilització i empoderament massiu de la ciutadania per a l’exercici del dret a decidir. Un any més tard, segueix havent-hi interpretacions molt diverses d’allò que, sens dubte, va ser un dia que va passar a la història.

Als barris de La Marina, afortunadament, aquell U d’Octubre no hi va haver cap càrrega policial ni s’hi van haver de lamentar ferits ni danys materials, però a les escoles habilitades s’hi va viure la jornada electoral més llarga, emocional i intensa que es recorda.

Un any més tard, la situació institucional del país és molt més incerta, tensa i polaritzada. Els escenaris polítics i judicials que es preveuen per als propers mesos ens posaran a prova com a societat lliure, democràtica i cohesionada. En aquest sentit, apel·lem al respecte i el diàleg que hem viscut sempre en el nostre barri en tot aquest temps, inclòs el dia de l’1-O.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.