A l’equip del CAP Carles Ribas: un GRÀCIES en majúscules (Octubre 2014)

Enmig de la convulsa situació política que estem vivint –i de l’atenció mediàtica que aquesta genera a mig món- podria semblar que l’aniversari d’un centre de salut de barri no és una notícia prou interessant com per ser mereixedora d’una editorial. Res més lluny de la realitat.

Des de LA MARINA sempre hem cregut que són les petites històries com aquesta les que acaben definint el caràcter dels territoris i de la seva gent. És per aquest motiu, que el “Tema del mes” d’aquest octubre l’hem volgut dedicar a recordar els orígens del CAP Carles Ribas i a analitzar-ne l’actual situació, el que en definitiva no és més que un reconeixement als i les professionals que hi han treballat en els darrers 25 anys: metges, infermers/es i personal administratiu (pàgs. 2-3).

Efectivament la història del CAP Carles Ribas arrenca com la de la majoria d’equipaments dels nostres barris. Com a resposta a deu anys de lluita i reivindicació social d’uns veïns que –a no ser que treballessin a la fàbrica SEAT- només comptaven amb un petit consultori a la parròquia de Port per atendre els seus problemes de salut.

Fins a 2005, quan es va inaugurar el CAP La Marina, els treballadors del CAP Carles Ribas es van fer càrrec en exclusiva de l’atenció primària dels nostres veïns i veïnes. I no només això, s’hi van implicar des d’un primer moment –i encara ho fan avui- en fer pedagogia per ajudar-nos a ser més responsables de la nostra pròpia salut. Un bon exemple d’aquesta important tasca el trobem en els articles que mes rere mes podem llegir a les pàgines d’aquesta publicació, que ja des de bon principi va comptar amb la mai prou agraïda col•laboració de l’equip d’aquest centre.

Ara, 25 anys després de la seva inauguració, en uns moments durs i complicats, quan les retallades i la crisi afegeixen dificultats a una tasca ja de per sí prou complicada, els metges, infermers i infermeres i resta de personal del centre continuen treballant amb la mateixa professionalitat del primer dia. És per això que des d’aquest humil espai volem escriure un GRÂCIES en majúscules, perquè majúscula és la feina que duen a terme. GRÀCIES!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.