Penjants a la Plaça Cerdà per protestar pel macro judici als opositors del Pla Caufec

Els dos joves penjats durant hores sota la mirada curiosa de veïns i manifestants.

R.M.M. i M. V.| Aquest matí, dos activistes de “Ni muts ni a la gàbia” s’han penjat amb arnesos del pont de la plaça Cerdà, per sobre de la Gran Via. Es tracta d’una acció de protesta, ja que avui s’inicia el macro judici als opositors al pla Caufec a la ciutat de la Justícia. Han desplegat una pancarta amb el lema: “Ni muts ni a la gàbia. Avui jutgen la desobediència, solidaritat.”

El pla Caufec és un projecte urbanístic de Sacresa a Esplugues de Llobregat que va començar ja al 1991. Des del principi, la lluita social contra aquest pla ha estat marcada per accions de desobediència civil no violenta, com aquesta.

Al 2007, en una gran manifestació a Esplugues, diverses persones van entrar dins els recintes de les obres; motiu pel qual avui jutgen sis activistes. A més, cinc d’ells seran jutjats també per irrompre a un ple de l’Ajuntament de la ciutat al 2009. En total, s’enfronten a una demanda fiscal de 27 anys de presó i 600 dies de pena multa o l’equivalent de 9.940 euros, a banda d’una indemnització de 5.670 euros per a Sacresa, l’empresa promotora.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.