Micropolítica i grans esdeveniments

Diversos estudis estadístics situen l’impacte econòmic del Mobile World Congress (MWC) sobre la situat de Barcelona, el 2019, en gairebé 500 milions d’euros. És a dir, uns 300 euros per barceloní/na aproximadament. Es clar que només es tracta de xifres, de grans xifres que no suposen res per una gran majoria de ciutadans.

Les macro polítiques de ciutat, aquelles que convoquen grans esdeveniments, que mouen la gran economia i mobilitzen molts sectors de la ciutat tenen un efecte pel conjunt de sistema però els gestors públics han de procurar, al mateix temps, que els efectes col·laterals no siguin igualment perversos.

Als barris de La Marina, per exemple, al costat de les instal·lacions de Fira de Barcelona a Hospitalet l’impacte en la mobilitat i el transport públic que provoquen els grans certàmens és notable, així com les convocatòries que encara es mantenen  a les velles instal·lacions de la plaça d’Espanya. El dia a dia dels veïns es veu alterat sense que el retorn de la Fira al veïnat sigui més evident que a la resta de ciutadans de la capital. La sort va per barris i, en aquest cas, la proximitat de la Fira no sembla que ens aporti un valor afegit destacable.

Aquestes polítiques de retorn específic de les grans operacions de ciutat, o d’Àrea Metropolitana, també han de formar part de les polítiques municipals, de la micro política que sovint és més rellevant que la macro política en la vida de la gent.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.