Patinets i mobilitat

Xavier Sanz

Ara li toca el torn al patinet elèctric, fa uns anys van ser les bicicletes i anteriorment els monopatins a les places públiques. La ciutat evoluciona, la mobilitat es fa més complexa i, gairebé sempre, el mercat i les persones anem per davant de l’administració.
El debat sobre aquests artefactes es situa sempre en termes de convivència, moda passatgera o tendència del mercat. Tot plegat és cert, però, i si molts usuaris d’aquests transports alternatius tinguessin una mirada econòmica en la seva tria? És a dir, ens podem plantejar que molts barcelonins i barcelonines trien, per exemple, el patinet elèctric com a mitjà més econòmic per als seus desplaçaments quotidians?
El preu del transport públic a la ciutat està provocant un fenomen de substitució per transports alternatius del que hauria de ser el mètode natural de desplaçar-se per la majoria de la població. De ben segur, que els patinets elèctric tenen una explicació més complexa, però convidaria als gestors públics del transport a una reflexió a fons sobre aquest fenomen.
No voldríem tenir carrer plens de patinets i autobusos o metros buits…

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.