Poder ser la dona que et doni la gana

Redacció:Laura Sicilia/Foto:Júlia Pujols

No ho entenc. No arribo a entendre res. No puc comprendre com al 2018, en ple segle XXI, al encendre la televisió em trobo amb la notícia d’una violació múltiple a Pamplona, una altra a Canàries en la què està implicat un menor de quinze anys, i em diuen que a Espanya es produeix una agressió sexual cada vuit hores. Què està passant!? Com pot ser un pla d’amics l’anar a violar a una noia com qui queda per menjar pipes al parc? Però espera, que encara hi ha coses més sorprenents. Els presumptes violadors de Gran Canària s’autodenominen “La nueva Manada”. Com si el “Prenda”, el militar, el perruquer, el guàrdia civil i l’altre, fossin herois.

Durant el procés judicial d’aquesta colla, una gran part de la societat s’ha bolcat en rebuig d’aquests individus i a defensar una sentència justa. Una cosa meravellosa. Però també he pogut escoltar comentaris com; “els homes són homes”, “emborratxar-se és el que té” o debats amb comentaris com ara; “normal que passin aquestes coses, tal com vesteixen moltes noies que van ensenyant mig cul”, “Creus que és normal a aquestes hores i pel carrer?”. I és que aquí està el problema. Què vol dir els homes són homes? o emborratxar-se és el que té? Per molt alta que tinguis la testosterona, per molt que t’hagis begut deu ampolles de l’alcohol que sigui, si t’han educat, t’han donat uns principis, t’han donat uns valors, no fas això.

No consisteix en dir-nos a les noies quan sortim; “no vesteixis tan curta”, “no vesteixis tan provocativa”, “vigila, que mira com vas vestida”, “canvia’t”. NO. Consisteix en EDUCAR, ja ni tan sols en dir-li’ls als nois “recorda, no és no”, perquè és una cosa que no s’hauria de qüestionar. Una noia pot anar amb l’escot que li doni la gana i els “shorts” que vulgui, sense que per això se la jutgi ni se la violi. Hauria de poder anar despullada pel carrer si li ve de gust i que no passes res. El que no és normal en els temps en què estem, és tornar sola a casa per la nit, escoltar passes al teu darrere, girar-te i sospirar alleujada si és una dona. Cosa que a mi i a moltes ens passa.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.