Albert Deusedes (PSC): Per Sants-Montjuïc, des de l’esquerra

Com saben diumenge passat Barcelona en Comú va trencar oficialment i de forma unilateral, el pacte de govern que tenia subscrit des del 25 de maig de 2016 a l’Ajuntament de Barcelona amb el Partit dels Socialistes de Catalunya, i per tant també, va trencar els pactes de govern als diferents Districtes i Àrees de govern de la ciutat, entre ells el Districte de Sants-Montjuïc.

El 55% dels membres de Barcelona en Comú van decidir posar fi al govern d’esquerres de la ciutat. Malgrat l’ambigüitat dels seus dirigents, un 45% ha reclamat la continuïtat d’un pacte de progrés que els socialistes hem defensat.  Des de les eleccions de 2015 els i les socialistes hem defensat la necessitat de donar resposta al mandat de canvi que els ciutadans ens van donar. Hem defensat la necessitat de posar Barcelona per davant de tot i protegir-la de la dinàmica de blocs a la que ens condemna el procés d’independència. Ho hem defensat des del govern i des de l’oposició. Ho hem defensat amb humilitat i mà estesa. Ho hem defensat amb la convicció de qui creu que els ciutadans mereixen un govern que posi Barcelona al centre de les seves prioritats.

Des que els dirigents de Barcelona en Comú van decidir sotmetre la continuïtat de l’acord d’esquerres a la decisió dels seus inscrits, els i les socialistes hem donat la cara per la continuïtat d’aquest acord. El govern d’esquerres ha fet una tasca de la que ens en sentim orgullosos. Una tasca en favor de la ciutat, també del Districte de Sants-Montjuïc, els seus barris i la seva gent, especialment dels treballadors i treballadores.

Els i les socialistes hem estat lleials a la paraula donada als barcelonins i entre ells, als ciutadans i ciutadanes de Sants-Montjuïc. Ho hem estat més enllà de càlculs electoralistes. Ho hem fet per convicció, seguint la tradició progressista que ha construït la Barcelona i els barris que avui coneixem. Ho hem fet sense apriorismes, convençuts que les majories de canvi es construeixen des de la diversitat i no des del dogmatisme.

El govern de Barcelona i el del nostre Districte, ha significat la possibilitat de fer política més enllà de la confrontació entre independentistes i no independentistes. El govern d’esquerres ha estat fins avui la constatació que era possible posar l’eix social al centre de l’acció política.  No és una bona notícia renunciar a aquest camí.

No ens resignem. Seguim creient en aquests principis. Seguim creient en aquest projecte, sense ambigüitats i de forma desacomplexada. A partir d’avui els i les socialistes passem a l’oposició per continuar defensant, amb coherència i responsabilitat, la Barcelona i per tant el Sant-Montjuïc que el PSC ha contribuït a construir els darrers trenta anys d’etapa democràtica. Per Barcelona i per Sants-Montjuïc, des de l’esquerra.

Albert Deusedes i Perelló
Conseller Portaveu PSC
Districte de Sants-Montjuïc

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.