Ada Colau i Ione Belarra visiten l’espai Konsulta’m de Química

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, amb Ada Colau / Alejandro Flores.

Text i fotografies: Alejandro Flores

L’alcaldessa de la ciutat de Barcelona, Ada Colau, i la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, han fet una visita a l’Espai Jove Química, on s’han apropat per conèixer l’espai Konsulta‘m. Es tracta d’un servei de suport psicològic adreçat a adolescents i joves, amb l’objectiu d’atendre les seves necessitats relacionades amb la salut mental. La visita ha finalitzat amb una roda de premsa adreçada als mitjans de comunicació.

“La salut mental és un tema de primer ordre que ha estat invisibilitzat i necessita d’atenció”, defensa l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui ha destacat el paper de prevenció des d’un àmbit de barri i proximitat que compleixen serveis com l’espai Konsulta‘m. També ha agraït el paper del teixit associatiu de la ciutat de Barcelona, que “ha ajudat a tirar endavant el projecte”. La Generalitat de Catalunya anunciava el mes passat un augment del 27% d’intents de suïcidi en adolescents durant l’últim any, comptabilitzant un total de 601 temptatives de suïcidi en joves de fins a 18 anys només l’any 2020.


Al seu torn, la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha remarcat que Barcelona és una ciutat pionera en temes de salut mental. “Avui podem veure els fruits d’un projecte que es va iniciar fa temps. L’enfocament amb què s’ha de tractar la salut mental ha de ser preventiu per solucionar els problemes dels adolescents”, ha explicat Belarra. La ministra també ha destacat l’augment en problemes de salut psicològica arran de la pandèmia, i ha demanat que no es menysprei la dimensió del problema, reclamant una clara intervenció de les polítiques públiques.

Els espais Konsulta‘m s’emmarquen dins del Pla de Salut Mental de Barcelona 2016-2022, que té com a prioritat atendre les necessitats psicològiques dels infants, adolescents i joves de la ciutat. La salut mental, durant els últims anys, ha patit un agreujament en aquests sectors de la població, i més encara amb els efectes de la pandèmia de la Covid-19. Konsulta‘m és un servei que també s’ofereix a La Marina, a l’espai Jove del carrer Química, neix per tractar i identificar el malestar psicològic dels joves a una fase precoç perquè no s’agreugi amb el temps.

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.