La nova presidenta de l’AA. VV. de Can Clos promou la “unió del barri”

Rosalía Fernández és la nova presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Can Clos després de la seva victòria a les eleccions de l’associació el passat 13 d’octubre. La seva candidatura, ‘Contigo sí se puede’, amb 82 vots, va superar a la del ‘Grupo para el cambio’, la candidatura presidida per José Asensio, que en va rebre 50. El barri de Can Clos torna a tenir una representació  sortida de les urnes després de la dimissió de l’anterior president de l’AA. VV., Guillermo Sáez, fa tres mesos. Durant aquest període, una junta gestora en funcions ha ocupat el seu lloc. “No del tot”, aclareix  la nova presidenta Rosalía Fernández,  que formava part d’aquesta junta. “Però hem tingut una funció bastant important, s’han fet alguns canvis encara que s’ha de fer molt”, continua.

El grup ‘Contigo sí se puede’ s’ha posat un objectiu difícil: “Volem canviar els cors de les persones”, diu la Rosalía, que assenyala la rancúnia i els danys que han existit al barri. “Promourem la unió, l’amor, tallers i ajudar a persones necessitades del barri”, afirma. També prometen una actualització dels estatuts de l’associació, l’ambigüitat dels quals va provocar tensions en eleccions passades, concretament, en el traspàs de poder de Pedro Valverde a Guillermo Sáez el setembre de l’any passat. José Asensio, candidat a president de l’associació pel ‘Grupo para el cambio’, és molt vocal a l’hora de denunciar suposats tripijocs de l’AA. VV. durant l’últim període.  De fet, Asensio ja formava part de ‘Grupo para el cambio’ quan, encapçalat per Elena Cordero, va exigir a Sáez i a Valverde que es fes públic l’estat de la comptabilitat de l’associació el novembre de l’any passat. José Asensio va assegurar quan encara no se sabien els resultats de la votació que la seva candidatura estava “refermada en la legalitat” i que no té problemes amb les persones del grup ‘Contigo sí se puede’: Rosalía Fernández, Mª Rosa Ortiz i Núria Martí, noves presidenta, vicepresidenta i secretària, respectivament, i Antonio Martínez, tresorer.

Molts veïns del barri destaquen les tasques que ha realitzat Rosalía Fernández fora de l’Associació de Veïns. “Ja ajudava abans de ser presidenta”, afirma la Demelsa. Un veí que prefereix no donar el seu nom destaca que és “intel·ligent i lluitadora”. “Ha fet treballs en el barri per nens, classes d’informàtica, crec que canviarà alguna cosa”, diu. També hi ha veus crítiques, com la de Mari Carmen O., que demana a l’AA. VV. que facin més pel barri: “La fan servir per aprofitar-se’n”. “El passat no m’importa res; cap endavant, treballarem perquè tot sigui nou i diferent”, assegura la presidenta de l’associació. Mari Carmen O. creu que “si volen, poden canviar”.

Juan Ortiz, que havia estat president de l’AA. VV. també dóna el seu vot de confiança: “És una noia seriosa”. Afirma que una associació de veïns no s’ha de polititzar. “És la representació del barri”, diu. Entre altres mesures, Rosalía Fernández vol posar èmfasi a treure als nens i joves del carrer. “Hi ha nens que surten de l’escola i no pugen a casa fins a l’hora de sopar”. També afirma que de seguida demanarà una reunió amb el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jaume Asens, “per conèixer-lo i que ens conegui”, diu.

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.