Desacord a l’hora d’aprovar els pressupostos del 2014

RAQUEL M. MARTÍNEZ|

La sessió extraordinària del ple del districte de Sants Montjuïc gira entorn dels pressupostos.

El 6 de novembre el ple es va reunir per informar el projecte de pressupost generals de l’Ajuntament de Barcelona i el del projecte de pressupost per al districte de Sants-Montjuïc; tractats conjuntament. Jordi Martí, regidor del districte, va ser l’encarregat de defensar els pressupostos, abans de procedir a les intervencions dels representants dels diversos grups i saber si donaven suport o no als projectes.

El regidor de CIU va declarar durant la seva presentació que es tracta d’uns pressupostos expansius i realistes, que tenen com a prioritat les polítiques socials, la reactivació econòmica i la regeneració urbana. Tant és així, que va anunciar pujades segures del 22% en polítiques d’habitatge i d’un 7’2% en polítiques socials (places d’escola, beques de menjador…), un 14% en cultura i un 12’5% en llocs de treball. Segons Jordi Martí, els pressupostos incrementen les inversions en tots els àmbits, excepte en comunicació.

Cal especificar, però, que aquests pressupostos no han estat encara aprovats pels organismes corresponents.  Passant a les intervencions dels portaveus i representants dels diferents partits, cal remarcar que només CIU  va confirmar el seu vot a favor.  El grup d’ ICV – EU va anunciar que s’abstindria i tota la resta de grups ( PP, PSC, i el grup d’ ERC – Alternativa) que votarien en contra de l’aprovació dels dos projectes de pressupost (el de Barcelona i el del districte Sants-Montjuïc).

Els motius dels grups per abstenir-se o votar en contra van ser diversos, però tots van coincidir en una cosa: totes dues propostes els hi ha arribat amb massa poc temps i contenen massa poca informació. Altres arguments van ser la falta de dedicació als barris i l’insuficient pressupost social. També van rebutjar els diners extrets de privatitzacions o negocis encara no tancats que es fan constar en els pressupostos i la manera de d’aprovar-los, a través d’una qüestió de confiança.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.