L’atur continua sent un dels principals problemes a La Marina

Sergio Segura (Barcelona) |

Tot i la millora econòmica, cal una evolució social que permeti combatre les desigualtats presents entre els diferents barris i districtes de Barcelona. Així ho afirma el govern municipal a l’Informe Econòmic de Conjuntura de la Ciutat de Barcelona que ha presentat avui a la Comissió d’Economia i Hisenda. Aquesta desigualtat a la ciutat queda demostrada amb la taxa d’atur entre els diferents districtes de la ciutat. El districte de Sants-Montjuïc té una taxa d’atur per sobre de la mitjana de la ciutat, amb un 9,1% d’aturats.

Sant Gervasi, l’Eixample, Les Corts i Gràcia es troben per sota de la mitjana, amb taxes d’atur que oscil•len entre el 4,8% de Sarrià – Sant Gervasi i el 7,4% de Gràcia.  Per contra, juntament amb Sants-Monjuïc, Horta-Guinardó, Sant Martí, Sant Andreu, Ciutat Vella i Nou Barris superen la mitjana de la ciutat. La taxa més alta d’atur la té el districte de Nou Barris, amb un 12,2%.

Recordem que l’atur és un problema molt present als barris de La Marina, on la taxa d’atur ronda el 20%. L’elevada taxa d’atur de La Marina del Port Vermell mostra les desigualtats també entre els barris de Sants-Montjuic, ja que la mitjana del districte és de 9,1%.

L’economia dóna signes de recuperació, però aquesta presenta símptomes d’alentiment. Les perspectives econòmiques pel 2015 i 2016 són positives, però les dades provisionals del tercer trimestre reflecteixen una lleu desacceleració. El regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha assegurat que les dades demostren que “no podem caure en el cofoisme quan tenim una Barcelona fracturada en termes econòmics o socials”. Tot i això, Colom assegura que s’ha de ser “catastrofista dient que tot està aturat i res funciona, quan hi ha dades que mostren una evolució favorable de l’economia”.

Alhora, Colom defensa una sèrie de mesures com l’ampliació de beques menjador, els Plans d’Ocupació o una modificació pressupostària que permetin una major igualtat social entre els ciutadans.

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.