Ada Colau proposa convertir 25 mercats municipals en mercats verds

L’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que Barcelona es proposa convertir 25 mercats municipals en mercats verds, per fomentar els productes ecològics i de proximitat, com un pas en l’estratègia de l’Ajuntament de Barcelona “d’impulsar polítiques de sobirania alimentàri.

Per Colau “és vital avançar cap a una alimentació més justa i saludable, en un marc de justícia global i poder incidir, desde les ciutats, en l’agenda global”. En aquest sentit, ha destacat “la necessitat d’unir forces per poder revocar el Tractat Transatlàntic de Comerç i la Inversió (TTIP), que constitueix una de les principals amenaces a la sobirania municipal i als drets dels consumidors”, i que Barcelona ja ha rebutjat recentment amb una declaració del Plenari Municipal.

Per altre part, l’alcaldessa assegura que “el nou repte és que en els propers tres anys i mig un mínim de 25 mercats es converteixin en centres d’oferta de productes de proximitat i ecològics, identifiquin aquesta oferta, promoguin el seu consum entre els ciutadans i contribueixin, de retruc, a fer de Barcelona una ciutat saludable i sostenible”.

Colau ha explicat que es començarà pel mercat de la Llibertat, on s’implantarà una prova pilot al mes de novembre amb els paradistes i es reforçarà la disponibilitat i els canals de distribució d’aquests productes, s’identificaran per facilitar la compra entre la ciutadania.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.