Parlem amb Javier Artiga: “Més a prop teu ens ajudarà a fugir bullici mundanal per buscar allò que ens fa feliços”

MIQUEL VERA |

Des del passat 14 d’octubre ha començat  emetre’s un nou programa matinal a la freqüència de Sants Montjuic Ràdio dirigit pel reconegut radiofonista Javier Artiga, amb més de 40 anys de trajectòria professional.

El programa encapçalat per Artiga tindrà el segell personal del procliu locutor radiofònic, que al llarg dels seus 40 anys de carrera ha passat per emissores mítiques com Radio Salut, Radio Corazón, Radio Tiempo o Radio Miramar.

– Quin és el projecte radiofònic del que se sent més satisfet?

Al llarg de la meva carrera professional he passat per molts programes diferents, i totes elles han estat diferents, proporcionant-me molts coneixements i experiències que m’han ajudat en la etapa següent, de tots els projectes que he fet me’n sento orgullós d’alguna manera.

– Que valores més de la ràdio com a mitjà de comunicació?

La proximitat amb l’oient, i la rapides a la notícia. El millor de tot es la intimitat i la complicitat que pots aconseguir amb l’oient quan fas la radio de tota la vida.

– Quines innovacions has aportat a la radio durant la teva carrera?

La qüestió no és innovar, per que a la ràdio està tot inventat des dels anys 60. Jo vaig comprendre això des del principi, i vaig pensar que el més important es que cada locutor aporti la “seva” manera de fer ràdio. Tot i això he aportar algunes innovacions que bé coneixen els qui han seguit la meva trajectòria.

– Que trobes a faltar de la radio dels 70 i 80?

Com a professional no trobo a faltar res d’aquells anys ja que jo segueixo treballant com es feia aleshores. He adaptat el meu estil a les noves tecnologies, potencia la proximitat, l’entreteniment, la comunicació directa i personal.

“Sóc dels únics que segueix fent ràdio com es feia a finals dels 60”

 

– Com encares la teva nova etapa a Sants Montjuic Ràdio?

Crec que és un projecte molt interessant en el qual tindré la col·laboració de molts joves que volen ser bons radiofonistes, em motiva molt més la idea de ser “entrenador” d’un equip il·lusionat més que el de ser un simple presentador.

– Per que mai va donar el salt a la radiodifusió a nivell estatal?

Per que entenc la radio com a proximitat, i Espanya és un país molt gran i variat, no només en paisatges sinó que també en caràcters de persones. El meu desig sempre va ser aconseguir la màxima identificació amb l’oient, i ell en mi.

-Quins seran els pilars del teu nou programa a Sants Montjuic Ràdio?

L’objectiu del programa “Més a prop teu” és estar al carrer, al mercat… Acompanyar a la gent mentre treballa al taller, l’oficina o a casa. Conversar amb els ciutadans del districte i promocionar el comerç local. Tot plegat ho combinarem amb una música que convidi a recordar, somiar, il·lusionar-se i sentir-se bé.

“L’objectiu de Més a prop teu és estar al carrer, a les casses, al mercat… al costat de la gent”

– Expliqui’ns na mica més dels continguts del programa vinga!

A primera hora coneixerem les dades meteorològiques de la mà dels nens de les escoles del districte, parlarem amb els mercats per conèixer els preus i les ofertes i conversarem amb persones grans del barri i mestresses de casa per conèixer les seves inquietuds. També hi haurà l’entrevistat de la setmana, escoltarem els grans èxits dels 70 i 80 i demanarem la participació dels oients, que serà recompensada amb un regal dels comerciants.

– Ja per acabar, breument, que ha aportat el treballar a la ràdio a la seva vida?

M’ha servit per sentir-me bé amb mi mateix i descobrir que he nascut per aquesta professió.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.