La Marina es fa veure en la manifestació pel metro

JUDIT VALDÉS| Aquest vespre veïns i veïnes de la Marina han sortit als carrers en una marxa per manifestar-se per l’arribada del metro al barri. El recorregut escollit, seguint la Gran Via fins arribar a la plaça Europa de l’Hospitalet, deixava clar l’objectiu: fer-se veure. Els organitzadors, la majoria d’entitats i associacions del barri, han anunciat una segona manifestació pel metro el proper dissabte 14 de març a les 17:00 de la tarda, que esperen sigui molt més multitudinària. “El barri està infradotat en matèria de transport, hi ha els autobusos però de vegades no funcionen com haurien de funcionar”, ha comentat Antonio Guillén, president de la Unió d’Entitats, un dels organitzadors. També ha destacat la necessitat de metro per donar serveis als veïns, però també per fer de la Marina un barri amb més atracció: “Seria més fàcil que la inversió vingués al barri si tinguéssim el metro, un transport ràpid i modern”.

La manifestació ha engegat al passeig de la Zona Franca amb Foneria, pujant fins arribar a la plaça d’Ildefons Cerdà, la ‘primera parada’ de la protesta pel transport públic. La plaça ha estat momentàniament tallada perquè hi passessin els manifestants. Alguns vehicles, confosos, feien sonar la botzina. “¡Haber cogido el metro!”, cantaven els manifestants. Havent agafat la Gran Via, la cua ha passat per davant del centre comercial Gran Via 2, punt en què s’han començat a veure, encuriosits i fent fotografies alguns, assistents del Mobile World Congress, que se celebra aquests dies a la Fira Gran Via de l’Hospitalet. Un dels càntics més repetits de la manifestació ha estat “Queremos metro, móvil ya tenemos”. La majoria de manifestants són gent gran, com la María Teresa, que tot i comenta que no té dificultats per moure’s des de La Marina, opina que és important que hi arribi el metro, i sobretot més còmode.

La Sheila pateix la falta de metro cada dia quan va a treballar: “Treballo al centre de Barcelona, i és una odissea arribar-hi. Això, quan et deixen entrar al bus i no van plens”. Per això opina que el metro és necessari: “No només existeixen l’Eixample o Gràcia, pels turistes, hi ha altres barris”. “Crec que disposar de comunicacions suficients per a tots els barris és una obligació de l’Ajuntament”, afegeix. L’Arnau, la seva parella, no pateix tant la falta de metro però s’hi solidaritza. “Ara és el millor moment per manifestar-se, perquè és mediàtic”, comenta.

A mesura que la manifestació s’apropa a l’última parada, es veuen més assistents al Congrés, i més es repeteix el “móvil ya tenemos”. “El congrés causa problemes de trànsit a hores puntes”, explica Xavier González, de l’Assemblea de la Marina, un altre organitzador. Creu, però que es tracta més d’una reivindicació: “El problema és que no s’utilitza cap benefici del que aporta el Mobile World Congress a Barcelona per millorar el barri, per exemple, amb un transport com el metro; si el congrés ingressa tants diners, en un any el pots fer”. La manifestació arriba a la Fira Gran Via, seu del Mobile World Congress i punt final, passades les vuit i mitja. En acabar la manifestació s’anuncia la convocatòria per la propera el dissabte, que anirà fins la plaça Espanya. “S’ha de tenir en compte que aquesta és una manifestació per escalfar motors. El dia 14 esperem ser més gent”, explica Xavier González. L’objectiu, altre cop, fer-se veure, però encara més: “Volem anar a la plaça Espanya perquè la resta de Barcelona sàpiga el problema que tenim”, conclou.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.