La Línia 9 a l’Aeroport comença les proves sense data per arribar a la Marina

MIQUEL VERA | El passat 27 de novembre va circular el primer tren en proves pel tram de la línia 9 de metro fins a l’Aeroport. Aquest primer trajecte va comptar amb la presència del Conseller de territori de la Generalitat Santi Vila, l’alcalde de Barcelona i l del Prat de Llobregat. Just ara comença un període de proves del pròxim tram de la línia 9 que entrarà en servei, entre la Zona Universitària i l’Aeroport de Barcelona-El Prat.

Aquest nou tram entrarà en servei el febrer de 2016; abastarà 20 quilòmetres i comptarà amb 15 estacions fins a la T-1 de l’aeroport. Està previst que el tram de metro Zona Universitària-Aeroport entri en servei el febrer de 2016. En aquesta fase de proves s’executaran fins a 3.700 protocols en què es comprovaran aspectes com la instal·lació elèctrica, la seguretat o la ventilació, d’una línia amb 20 quilòmetres de longitud i 15 estacions.
metro
El nou tram permetrà arribar en metro a la terminal més utilitzada de l’aeroport, la T1, i unirà Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat. En aquest sentit, l’alcalde de Barcelona i president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que “acabarem tenint un mitjà de transport extraordinari, que connecta tres municipis amb l’Aeroport de Barcelona-El Prat i que es convertirà en l’autèntic metro del Baix Llobregat”.

En declaracions al Portes Obertes de La Marina FM, Jordi Martí, regidor del districte de Sants Montjuïc ha destacat el valor estratègic de la infraestructura tot i que ha remarcat que el que realment li interessa és l’arribada del metro de la Marina, tema respecte el qual “no pot aportar novetats”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.