80 entitats unides contra el CIE de La Zona Franca

La nova campanya per tancar el Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca (CIE) comptarà amb més de 800 personalitats i 80 entitats, entre les quals destaquen SOS Racisme, la PAH, Òmnium Cultural, l’activista Arcadi Oliveres o el cantant Gerard Quintana. La campanya,que s’ha donat a conèixer amb un web, crida a la participació ciutadana en les diverses accions reivindicatives que s’han preparat. La més important, que  es farà els dies 17 i 19 d’octubre i consistirà a envoltar amb una protesta el CIE de la Zona Franca.

Alba Cuevas, portaveu de SOS Racisme, assegura que la data s’ha fixat “intencionadament entre la Diada i el 9 de novembre” ja que “estem debatent quin model de societat i país volem, és el  millor moment per poder decidir quina societat volem“.

La campanya té el suport d’entitats com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Òmnium Cultural, la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC) i la Federació  d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), així com dels sindicats UGT, CCOO i CGT. També s’han adherit el cantant  Gerard Quintana, l’activista Arcadi Oliveres, la monja Teresa Forcades, el grup La Pegatina, el líder de la CUP, David Fernàndez, i  el líder d’ICV-EUiA Joan Herrera.

Oliveres ha assegurat que la manca de regulació dels centres fa que es vulnerin els drets humans i ha destacat que “no es pot  criminalitzar la immigració perquè és un tresor que cal preservar i explicar als ciutadans”.

La iniciativa, que vol sumar adhesions de més plataformes a través del web, critica l’”opacitat”  del CIE de la Zona Franca, al·legant que organitzacions i institucions de defensa dels drets humans no poden entrar-hi i que es retenen immigrants durant dos mesos.

 Fotografia: ara.cat

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.