L’Ajuntament impulsa la cessió d’habitatges buits per destinar-los a lloguer social

L’Ajuntament de Barcelona ha renovat el compromís amb la Fundació Hàbitat3 per continuar amb el programa de captació d’habitatges buits de particulars per destinar-los a les persones més desafavorides. La renovació del conveni de col·laboració permetrà desenvolupar durant els propers 4 anys el Programa de Cessió d’Habitatges. Aquest projecte, que s’emmarca en l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, preveu la captació d’habitatges buits i la cessió d’aquests habitatges al Fons de Lloguer Social de l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu final, segons el propi Ajuntament de Barcelona, és assolir la xifra de 235 nous habitatges cedits, dels quals durant el 2015 ja se n’han captat 137. En aquestes vivendes s’allotgen 457 persones que paguen un lloguer mitjà de 158 euros mensuals.

A través de la regidoria d’Habitatge, s’està impulsant tot un paquet de polítiques orientades a fer créixer el parc d’habitatge de lloguer social a la ciutat de Barcelona, un parc que en l’actualitat només representa l’1,5% del total del parc residencial barceloní. Aquest índex suposa una reducció important en comparació  amb altres ciutats europees que són referents en polítiques públiques d’habitatge.

Els propietaris que cedeixin pisos buits rebran una contraprestació econòmica per aquesta cessió. La Fundació Hàbitat3 també gestionarà el lloguer de l’habitatge cedit a famílies que seran seleccionades mitjançant un procés tutelat per l’Ajuntament de Barcelon. Per tant, cal complir una sèrie de requisits per poder accedir a un habitatge social.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.