FEM REPÀS DEL CURS: Gener

El 2014 va començar amb força al barri de la Marina. Un cop digerits els torrons i les neules, els veïns i veïnes van començar a sortir setmanalment al carrer per manifestar-se. Les demandes eren el metro i la millora del servei de bussos. El recorregut preferit dels manifestants començava a la cantonada de Foneria amb la Zona Franca, de manera que es tallava tot el passeig i després es girava fins a la Gran Via, on s’arribava a l’alçada del camp de futbol Magoria.

El mateix mes vàrem saber que la Marina del Port és el barri barceloní amb més atur, amb una taxa del 19,7%. Aquesta dada té un fort impacte sobretot entre la població més jove. Per lluitar contra aquest mal, existeix al barri l’Assemblea d’Aturats de la Zona Franca. 

A més, es va iniciar un període de lluita pel tancament del CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) de la Zona Franca, després de l’impacte provocat per la mort d’un intern i la denúncia d’alguns residents de mals tractes per part dels vigilants. Una Comissió Independent pels Drets Humans, formada per metges i advocats, va intervenir per demostrar que les denúncies eren certes i que hi havia una manca d’assistència médica. Així, el dia 11 va haver-hi una movilització per demanar que es clausurés la institució.

Però no tot és lluita, al gener de 2014 el Mercat de la Marina va celebrar els seus 10 anys en actiu. Tot i les polèmiques que van envoltar la seva construcció (el “no al mercat!”), treballadors i veïns del barri van celebrar a principis d’any la dècada d’existència d’aquesta instal·lació.

Pel que fa als esports, més bones notícies: la Gimnàstica Iberiana reneixia per començar de nou un any després d’anunciar la seva dissolució. Després de 65 anys d’història, el club tornava a començar des d’avall, des de 4a catalana, la divissió de futbol més modesta.

Per postres, també celebrava els seus 20 anys aquest mitjà, el diari de La Marina, que va publicar la seva primera edició l’any 1994.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.