Fem repàs del curs: DESEMBRE

recollida_joguines_marina

A principis de desembre es va celebrar a la biblioteca Francesc Candel una assemblea oberta a tots els veïns que seria clau en el futur inmediat del barri. La convocava l’Assemblea 15-M de La Marina (ZF). El tema era clar: el transport. I el missatge obtingut també va ser clar: calia fer alguna cosa per reclamar la millora d’una situació insostenible, demanant el metro i l’augment de la freqüència de pas del bus. Així, es pot considerar que aquesta assemblea fou el germen de les protestes que des del gener fins gairebé el maig es succeïen les tardes de dimecres.

Un altra tema polèmic va ser el de la manca de locals per al moviment associatiu, destapat a partir de la problemàtica de l’esplai La Platgeta. Albert López, conseller municipal del barri del districte, assegurava que hi havia prou espais, i que amb comptades excepcions, eren de gestió autònoma. A més, la majoria no són propietat de l’Ajuntament. Així doncs, insistia en la necessitat que cada entitat que ho necessités pogués comptar amb un lloc on desenvolupar la seva activitat.

Al desembre els veïns i veïnes també van patir una petita onada de robatoris, especialment de nit, en locals d’oci com bars de diversos punts del barri. El bar la Granja o l’Institut Doménech en són dos exemples.

Per acabar l’any, també es va mostrar la cara més amable del veïnat amb el gran èxit del Gran Recapte del Banc d’Aliments i de la recollida de joguines que van organitzar la parròquia de Sant Cristòfol, el Diari La Marina, Sants-Montjuïc ràdio i l’Associació de veïns de Sant Cristòfol amb la col·laboració d’ Imagina ser feliz i la Joia de Montjuïc. Entre el 3 i el 5 de gener, la campanya va ser a la plaça Marina sota el lema “Un Nadal un somriure”.

Per Nadal el veïnat també va gaudir d’activitats com el Pessebre vivent, la visita dels Carters Reials i per últim la Cavalcada de Reis. Totes elles compten ja amb una llarga tradició a la Marina.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.