El soroll baixa a la Mediterrània, però el veïnat demana més vigilància

El juliol de l’any passat, l’Ajuntament va instal·lar una sèrie de sonòmetres que mesurarien durant 9 setmanes si el soroll excedia dels límits recomanats per l’Organització Mundial de la Salut (53 decibels de dia, 45dB de nit). Com aquest límit es superava, es va limitar l’horari de les terrasses: entre setmana, les terrasses han d’abaixar la persiana a les 23 h, mentre que els divendres, dissabtes i vigílies de festius ho fan a mitjanit.

L’aplicació d’aquesta mesura ha resultat en la reducció de 5dB a la Mediterrània. A més de la limitació en l’horari de les terrasses, s’ha treballat perquè els establiments posessin taps de plàstic a les potes de les taules i cadires metàl·liques, ja que en arrossegar-se generaven molt de soroll. És una mesura que s’ha implementat a Enric Granados (Eixample), diferents zones de Ciutat Vella i a algunes places de Gràcia, amb resultats semblants. 

Malgrat la reducció del soroll demostrada per l’Ajuntament, alguns veïns consultats demanen agafar la xifra amb cautela, perquè encara no ha arribat el bon temps i el veïnat no dorm amb les finestres obertes, “que és quan més se sent el xivarri als Jardins”. A més, un veí relata que encara hi ha baralles i reclama més seguretat i el tancament dels Jardins de nit.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.