Havaneres amb nit tòrrida i el fresc de Montjuïc

Lourdes Tasies Cano


“Des de ben petit escolto havaneres. M’omplen d’alegria perquè, per moments, retorno a la meva infància.” Comentava en Josep Maria a la seva filla de 7 anys, la Marta.
Dissabte, 3 de setembre, a les Fonts de Montjuïc el capvespre donava la benvinguda a tots aquells que prenien lloc per gaudir d’una nit màgica. A les 20:40 començava l’espectacle, presentat pel Gerard Carrión, presentador del programa Sons de la Terra a Ràdio Estel.

Lourdes Tasies Cano

Després d’ell, i amb l’amenaça d’una tempesta que finalment va respectar tota la vetllada, van pujar a l’escenari els grups. El primer van ser Folk Montjuïc, que fa més de tres dècades que puja als escenaris, amb afinitats compartides per la música. Després, a l’escenari pujava el grup d’Havaneras de Montjuïc, aquests amb més de trenta anys fent havaneres per molts indrets de Catalunya. Un cop iniciada la mitja part, era el torn de Son de l’Habana, un quartet format per Josep Lluis Blázquez (tenor i veu), Llorenç Fernández (guitarra i veu, líder i cantant, l’Oriol Roca, (cors i contrabaixista de jazz, cobla i mediterrani), i Jose m. Olaya. Finalment, acomiadava la nit el grup Barcarola, nascut l’any 1993 a Vilassar de Mar fruit de la unió de diversos músics i cantaires experimentats en el món de l’havanera.


A la mitja part, i amb les fonts de Montjuïc lluint, els veïns s’acostaven a prendre el corresponent Rom Cremat. “Això sí que és vida!” s’escoltava. “Fa mesos organitzem aquesta nit. No és fàcil perquè som moltes persones i tenim opinions diverses. Però dona goix compartir plegats moments com aquests.”, comentava en Daniel Fernández, de la Marina Viva i col·laborador de la iniciativa. Hi col·labora també la Marina FM i l’Ajuntament de Barcelona.


La Isabel Valiente, presidenta del Grup Folk Montjuïc, entitat organitzadora va fer una valoració també “Costa de fer, però és molt satisfactori veure gaudir tota la gent del barri i portar endavant un acte que ens fa trobar, ens fa feliços i ens vincula amb la cultura popular i amb la ciutat” deia.

Lourdes Tasies Cano


Una vetllada d’ensomni, que va ser possible gràcies a l’empenta de persones que s’estimen la cultura i a la participació del prop de milers de persones que s’hi van apropar

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.