El veïnat es reuneix per celebrar l’Iftar, un sopar col·lectiu amb motiu del Ramadà

La jornada ha estat organitzada pel Centre Islàmic de la Zona Franca

Yaiza Sánchez

Tot just una setmana abans de la finalització del Ramadà, la popular celebració de la cultura islàmica, el Centre Islàmic de la Zona Franca va organitzar l’Iftar col·lectiu. Va ser l’excusa perfecta per compartir en harmonia amb el veïnat una de les seves tradicions més sagrades.

A les 18.30 van iniciar-se els preparatius als Jardins de la Mediterrània, l’escenari escollit, tot i això, l’acte va iniciar oficialment amb el trencament el dejuni a les 20.38, coincidint amb l’hora de la posta de Sol. Abans, però, com asseguren des del Centre Islàmic de la Zona Franca, cal fer els tradicionals resos plegats a la mesquita. El ritual finalitza amb la part comunitària: el menjar. “Hem preparat plats típics del Marroc i del Pakistan, com el biryani – arròs amb carn i iogurt – o el cuscús, que al barri agrada molt”, expliquen des del centre.

En Mohamed Laghmich Ahmed, un dels organitzadors, sosté que és una alegria compartir un costum tan maco per la cultura islàmica amb el barri. “És la celebració més sagrada per nosaltres i ens agrada viure-ho amb tots els veïns i veïnes. És un sopar de germanor”, afirma. D’aquesta manera, trenquen amb els estereotips i conviden a tothom a assistir-hi, independentment de les creences o la religió.

Així, la Marina va finalitzar la diada de Sant Jordi compartint riures i tradicions, demostrant que el respecte, l’harmonia i la pluralitat és la recepta de tot bon barri.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.