El barri de la Marina també marxa per la dignitat

 RAQUEL M. MARTÍNEZ|

Luís Blanco va explicar dilluns en que consisteix la marxa que es farà el 22 de març cap a Madrid.

La marxa de la dignitat és la primera gran mobilització que ajunta diverses organitzacions com la PAH, la marea d’educació, associacions de veïns i una llarga llista d’etcèteres. En la seva presentació Luís Blanco, portaveu de l’Intersindical Alternativa de Catalunya, ha estat acompanyat de Joan Mestres, representant de l’Assemblea d’Aturats de Barcelona i de la Marina. Mestres ha donat el seu suport a la iniciativa i ha fet una breu explicació de les reclamacions dels aturats de la Marina.

Els ciutadans que s’apuntin a fer via cap a Madrid sortiran des de diferents parts de l’estat espanyol i s’aniran ajuntant pel camí. Un cop a la capital, es manifestaran conjuntament, per blocs territorials, als carrers centrals. Reclamen que el govern deixi de pagar el deute i desfaci les retallades. A més, volen fer fora els mandataris que consideren il·legítims per no complir amb els seus programes i que des de les institucions es garanteixi feina, habitatge digne i alimentació per tothom.

Des de l’Assemblea d’Aturats donen suport a totes les activitats de protesta que es realitzaran a Madrid entre el 22 i el 24 de març. A més de la manifestació i altres actes, hi ha previstes assemblees ciutadanes. Joan Mestres explica que no volen que ningú es quedi sense anar-hi per problemes econòmics, i ofereixen ajuda per pagar el viatge. Conviden a tots els veïns que es vulguin informar a assistir a les properes trobades de l’associació, els dimarts de 10 a 11h a la Casa del Rellotge.

Amb la manca de feina ha crescut el número d’associacions d’aturats, cadascuna amb el seu programa propi, però unides per una coordinadora general. Basen les seves reclamacions en quatre punts, encapçalats per la feina o subsidi. Demanen el repartiment del treball: reduir la jornada laboral sense reduir els salaris per crear ocupació. També demanen que tothom tingui una renta garantida i la gratuïtat dels serveis bàsics, per evitar situacions com els desnonaments o la pobresa energètica.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.