Oryon Foundation convoca 2.000 beques d’emprenedoria digital per a joves i majors de 55 exclosos del mercat laboral

Oryon Foundation, la fundació que neix de l’activitat de Oryon Universal per a humanitzar l’emprenedoria i desestigmatitzar el fracàs, ha presentat aquest matí un programa de 2.000 beques amb el propòsit d’acostar el món de l’emprenedoria als col·lectius més vulnerables.

La iniciativa neix de la mà de Founderz, l’escola en línia de formació sobre emprenedoria i ha estat presentada en un acte en el DFactory Barcelona. El pressupost ascendeix a 300.000€, projecte impulsat. A l’acte han assistit entre altres personalitats, Pere Navarro i Blanca Sorigué, delegat especial de l’Estat en el CZFB i directora general del CZFB respectivament.

El programa està principalment destinat als joves d’entre 16 i 23 anys que estiguin cursant batxillerat, FP o graus i als professionals majors de 55 anys en situació d’atur, ERTO o de prejubilació. A més, al final del període de formació es llançarà una convocatòria a la millor idea de negoci entre les persones becades. De totes elles, se seleccionaran les tres millors i se les acompanyarà en el seu desenvolupament.

Les 2.000 beques, amb un valor de 150€ cadascuna, permeten als futurs emprenedors accedir durant un any al programa dissenyat per Founderz, amb la finalitat de rebre formació i acompanyament per a emprendre amb èxit. Durant aquest procés, els alumnes becats rebran una formació que inclou des de la generació d’idees, la validació del model de negoci, fins a la captació dels primers clients. A més, les sessions de formació es basen en la metodologia del microlearning, de manera que es facilita als alumnes aprendre al seu ritme a qualsevol hora o en qualsevol lloc, ja que l’ensenyament es basa en sessions de vídeo pràctiques de 5 a 20 minutos.

Oryon Universal es va incorporar al DFactory Barcelona el mes passat amb l’objectiu de continuar enfortint l’ecosistema emprenedor nacional i involucrar a més actors que apostin pel talent. En el context de l’anunci realitzat avui per Oryon Foundation, Pere Navarro ha assenyalat que “és un orgull per al CZFB i per a DFactory Barcelona comptar en el nostre entorn amb una fundació que duu a terme una labor tan important. L’emprenedoria és la base de la innovació i és essencial comptar amb aquesta iniciativa per a construir una nova economia més inclusiva, en la qual cap col·lectiu es quedi fora”.

Vicente Font, president de Oryon Foundation, ha assegurat que “en la fundació creiem fermament en el gran impacte que suposa posar a la disposició del talent solucionis perquè desenvolupin tot el seu potencial”. A més, Font ha afegit que “amb aquesta iniciativa esperem democratitzar i acostar l’emprenedoria a tots els col·lectius”.

Per part seva, Pau Garcia-Milà, cofundador i CEO de Founderz, s’ha mostrat orgullós amb la seva participació en la iniciativa mentre ha afirmat que “totes les persones mereixen tenir l’oportunitat de desenvolupar les competències i habilitats adequades per a emprendre el seu projecte empresarial”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.