Un sentit homenatge a Julio Baños sota la llum de La Farola

Música jazz, nostàlgia i la llum del far del Port van acompanyar l’homenatge al nostre veí i cronista Julio Baños tot donant inici a l’exposició “La Farola, testimoni de la transformació d’un barri”.

A les 17:15 hores, la biblioteca Francesc Candel va obrir al públic la mostra fotogràfica recollida pel mateix Baños, el qual ha estat testimoni de la transformació i desaparició de Can Tunis. El visitant, observa un entorn on el temps s’atura i cada imatge ens explica una història, tot fent un repàs del que va ser el barri mariner i l’arribada a la seva fi, a més de la progressiva conversió logística durant molts anys al Port de Barcelona.

Tot seguit, es va dur a terme una xerrada, on Baños va donar testimoni sobre com era la vida dels veïns i veïnes recalcant la importància de recordar aquest passat.

A l’acte van estar presents diverses entitats, més d’un centenar d’assistents,  els impulsor de la iniciativa, Josep Maria Pérez i Adolf Romagosa i les organitzadores, Neus Borrell, presidenta de la Unió d’Entitats i Àngels Migueles, directora de la Biblioteca Francesc Candel.

En paraules d’Adolf Romagosa, la iniciativa va trobar el seu eix a través del concepte “d’aprofitar la icona del far, present des de l’any 1852, el qual ha vist com aquest territori de Barcelona s’anava transformant” amb l’objectiu de “reconstruir la seva evolució a través de l’oci, la industria i altres elements que han pertangut als veïns”.

En acabar la xerrada, Rosa Mas, d’Òmnium Cultural, va recollir la trajectòria que ha tingut en Julio al barri, finalitzant amb un sentit vídeo en homenatge a la seva persona. Posteriorment, es va donar pas a la lectura d’un poema dedicat a en Julio per Josep Maria Pérez.

L’esdeveniment va concloure amb l’entrega dels reconeixements i detalls de les entitats i amics que van participar de l’homenatge.

Però aquesta era la primera d’un seguit de converses i xerrades que s’han organitzat a la Biblioteca Francesc Candel per recuperar aquesta memòria però també “amb l’esperit de mirar cap endavant”, com bé expliquen els organitzadors.

La mostra fotogràfica es pot visitar dins l’espai de la Biblioteca Francesc Candel fins el 20 de desembre. Per més informació, es pot visitar el web www.barcelona.cat/bibfrancesccandel.

El cicle de xerrades clourà el dimecres, 15 de desembre, amb “L’evolució urbanística, els projectes de la Marina del Prat i el front Litoral”, a les 18:30 hores. A càrrec d’Aurora López, directora de l’Oficina de la Marina, i Josep Bohigas, director de Barcelona Regional.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.