La Marina Viva guanya el premi Sants-Monjuic a la innovació

Ahir el govern del districte va celebrar la vint-i-setena edició dels premis Sants-Montjuïc que compta amb tres categories, una al reconeixement personal, una altra al reconeixement col·lectiu i una a la innovació, aquesta última té una compensació econòmica de 500 €.

Enguany el premi a innovació se l’ha endut La Marina Viva, una entitat que va néixer fa vuit anys al barri de la Marina, Barcelona. Aquesta entitat té com a objectiu cohesionar els diferents col·lectius del barri per dur a terme diferents activitats i fer de la Marina un barri diferent i participatiu. El premi va ser concedit, en concret, pel seu projecte “On ets Marina?” de caràcter innovador i creador de sentit identitari. La iniciativa ha consistit en un concurs de dibuix del qual va sorgir el personatge de la Marina, que més tard, inspiraria una cançó amb el seu propi videoclip, tot fet per gent del barri.

Membres de l’entitat i veïns van recollir el premi entre aplaudiments i una dutxa de confeti que ells mateixos havien portat, mostra del seu caràcter festair, el qual va ser lloat per la regidora del districte, Laura Pérez Castaño. L’encarregat del discurs va ser el dinamitzador, Dani Fernández, el qual va agrair a tothom que ha fet que aquest premi sigui possible i va deixar clar que el projecte encara és viu i seguirà endavant.

També es va entregar el premi al reconeixement personal a la veïna Montserrat Gili per la seva participació en la inclusió del món de la Sardana al districte. Va ser la iniciadora, junta ment amb el seu marit, de l’Apleg de la Sardana dins del programa de la Festa Major de Sants. També se la reconeix pel seu paper dins de la Coordinadora d’entitats sardanistes de Barcelona, de la que n’és vicepresidenta.

Finalment el premi al reconeixement col·lectiu va ser per la Fundació Sant Pere Claver pels seus 71 anys de tasca social i sanitària al costat dels col·lectius més vulnerables, sobretot aquest últim any amb les persones refugiades i immigrants.

La regidora va incitar a què l’any que ve s’hi presentin més projectes i els hi facin encara més difícil la feina de decidir els guanyadors. Un cop va finalitzar la gala tots els assistents van poder gaudir d’un pica-pica i una copa de cava.

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.