“L’etern” manteniment de l’ascensor del Polvorí

Sembla que els veïns i veïnes de la Marina no hauran d’esperar massa per poder utilitzar l’ascensor que comunica el carrer Mare de Déu del Port amb la Plaça Durruti. L’elevador, que va instal·lar-se l’any passat, ja fa més de dos mesos que està avariat i ja han perllongat fins a tres cops la data final de la reparació.

Tot va començar quan, a mitjans de juny, els operaris de manteniment van enganxar un cartell a l’entrada de l’ascensor avisant que, a finals de mes, ja estaria reparat. Però a l’arribar el dia fixat res va canviar, i la data es va modificar per principis de juliol, concretament el dia 7. De nou, però, va ser paper mullat, perquè la infraestructura seguia sense funcionar. Ara el nou cartell indica que podrà utilitzar-se el pròxim 23 de juliol, tot i que els veïns i veïnes no es fien i no descarten que es torni a retardar.

Segons Districte de Sants Montjuïc la tardança ha estat deguda a la demora de l’entrega d’unes peces necessàries per fer la reparació, des de l’Ajuntament asseguren que s’havia traslladat la màxima necessitat i fins i tot l’activació de vies d’urgència. De fet informen que es possible que entre avui i demà ja estigui resolt el problema.

El fet que l’elevador no funcioni és un problema per a molts veïns i veïnes, especialment els d’avançada edat. Per exemple, un veí que estava assegut a prop de l’ascensor en manteniment es queixa: “Jo estic prou bé i puc baixar caminant, però hi ha persones que no”. I una estona allà dona per corroborar-ho. Parelles d’avis ajudats de caminadors, dones grans amb el carro de la compra: “Amb lo bé que anava tenir tots dos funcionant”.

Tot seguit, s’afegeix en Manuel, un veí en vehicle de mobilitat reduïda. Per poder baixar a Mare de Déu de Port ha d’anar fins a Estrelles Altres o fins a la plaça de les Matemàtiques. “És de vergonya, no pot ser que faci tant de temps que estigui avariat”. També carrega contra el mal ús que a vegades se’n fa: “Jo agafo l’ascensor per necessitat, però hi ha veïns i veïnes incívics que fan un mal ús d’aquestes infraestructures. Fiquen més bicicletes de les que es permeten pel pes, colles que salten dins, al final això té conseqüències. Les autoritats deixen de banda el barri, però tampoc hi ha col·laboració entre nosaltres”.

Les alternatives a l’ascensor, també amb problemes.

Els veïns reclamen, que ja que l’ascensor no funciona, com a mínim que la resta d’opcions per baixar i pujar siguin segures o estiguin en bon estat. De fet, expliquen que les escales mecàniques (alternativa a l’elevador) moltes vegades tampoc no funcionen. “Fins i tot els graons  de les escales normals necessiten manteniment perquè hi ha zones desgastades on hi ha gent que ha ensopegat, especialment els més grans”. Hi ha qui ha posat reclamacions, però tampoc han estat ateses.

I un altre veí sumava que a la Plaça Durruti hi havia arbres que no s’havien podat, van parlar-ho amb Parcs i Jardins, però van respondre que no era problema d’ells. “Es passen la pilota uns als altres, i tot continua igual”, comenta. Per últim, un treballador de Correus que pujava per les escales mecàniques amb el carro va comentar que les persones grans són les més afectades, però que hi ha treballadors que potser també necessiten l’ascensor amb urgència. Les altes temperatures d’aquest dies apuren a tothom a guarir-se. Esperem que la data no es torni a canviar i estigui reparat lo abans possible.  

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.