L’Ajuntament i el Port de Barcelona signen un acord per desenvolupar l’Economia Blava com a sector estratègic de futur

Port Barcelona
  • L’acord té la voluntat de concretar un espai de col·laboració per compartir projectes, fomentar el talent i promocionar la ciutat com a referent d’aquest sector.

L’Ajuntament de Barcelona impulsarà una estratègia d’Economia Blava -economia sostenible i lligada a l’aigua i al mar- com un dels sectors prioritaris i de futur per al reimpuls econòmic de la ciutat, tal com s’ha avançat en el marc de Barcelona reAct, les jornades de treball per reimpulsar l’economia post-Covid.

En el marc d’aquestes jornades, l’Ajuntament de Barcelona i el Port de Barcelona han signat avui un acord estratègic de col·laboració per a la definició i implementació de l’estratègia d’impuls de l’Economia Blava liderada per la ciutat, per al co-lideratge d’algun dels projectes tractors que es desenvolupen dins de l’àmbit portuari, per contribuir conjuntament a l’impuls de l’Economia Blava a la ciutat, així com al posicionament global de Barcelona i el seu Port en aquest àmbit.

El Port de Barcelona esdevé, així, el primer actor en signar amb l’Ajuntament un acord de col·laboració de l’Economia Blava a la ciutat. Aquest primer acord exemplifica la governança compartida i la cerca de projectes que, mitjançant la col·laboració publico-privada, puguin donar un impuls a l’Economia Blava i posicionar la ciutat. A més, a través de l’acord es vol concretar un espai per posar en comú projectes, impulsar la innovació, l’emprenedoria, el talent i la formació.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha destacat que “ser una ciutat amb mar implica un avantatge competitiu respecte a altres ciutats, en qualitat de vida, en oferta d’activitats, en diversitat de productes o en posicionament geoestratègic. Barcelona ha superat la fase de viure d’esquenes al mar i ara ens correspon sumar les mirades de la competitivitat econòmica i de la sostenibilitat ambiental per obrir-nos encara més al mar, en ciutadania, en urbanisme, en esport, o en economia del visitant”.

Amb la voluntat que sigui una estratègia treballada amb l’ecosistema de la ciutat, des de Barcelona Activa s’ha consultat a més de trenta actors socials i econòmics dels diferents sectors que inclou l’Economia Blava, des de l’activitat portuària i logística, al transport marítim, passant per la pesca i comercialització de productes marins, el turisme blau, la reparació de vaixells i nàutica o transversals facilitadors com la recerca, formació, educació o cultura marítima.

Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona, ha explicat que aquesta infraestructura treballa per “esdevenir una plataforma única on les start up, les empreses tecnològiques, el món acadèmic i el sector marítim-portuari puguin desenvolupar nova activitat econòmica en l’àmbit de l’Economia Blava”. La presidenta del Port de Barcelona ha explicat que aquests projectes facilitaran la creació de nous llocs de treball de qualitat i ha posat en valor “l’esperit col·laborador de l’acord que signem avui per a potenciar l’Economia Blava, un acord que facilita el co-lideratge i l’alineament de les diferents institucions cap uns objectius comuns”.

Economia Blava, un sector de futur

L’Economia Blava -economia sostenible i lligada a l’aigua i al mar- és un sector estratègic molt ampli que inclou activitats com la logística (Port); la pesca; la indústria (constructors navals); l’esport (oci, salut i cultura); l’energia, la ciència i la tecnologia vinculades al mar i als oceans però sempre regides per la sostenibilitat. La Unió Europea i organismes com Nacions Unides ha assenyalat aquest sector com a estratègic en una nova economia compromesa amb un futur sostenible. 

FOTO: El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i la presidenta del Port de Barcelona en l’acte de signatura de l’acord estratègic de col·laboració per l’impuls de l’Economia Blava de la ciutat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.