Març de les dones a Sants-Montjuïc

L’acte central del Dia Internacional de les Dones a Sants-Montjuïc és la taula rodona en què tres representants del món de l’empresa, el comerç i el cooperativisme parlaran sobre els grans reptes de la dona en el món del treball: bretxa salarial, conciliació horària, igualtat d’oportunitats… Serà dilluns 12 a les 18 h a la Sala Anselm Cartañà de la seu del Districte, que fins al 22 de març acull l’exposició ‘Dones d’empresa’ sobre les aportacions històriques de les dones a l’activitat empresarial de Catalunya. Però durant tot aquest mes, als equipaments dels barris de Sants-Montjuïc hi ha més de 40 activitats amb les dones com a protagonistes.

la Marina, la Taula de Dones entrevista durant tota la setmana treballadores i col·laboradores d’entitats, serveis i equipaments per explicar en un vídeo per què és important commemorar el Dia Internacional de la Dona. Dilluns 5, el grup Montjuïc Poètic ofereix un recital de poesia amb l’actuació musical de Clàudia Cabero, a les 19 h a la Biblioteca Francesc Candel. Dimecres 7 a les 17.15 h es projecta al Casal de Gent Gran Sant Cristòfol la pel·lícula Figuras ocultas, sobre tres dones que van fer història a la NASA dels anys 60. El Centre Cultural Estrellas Altas organitza dissabte 10 al matí una jornada d’activitats a la plaça del Mig de Can Clos titulada Temps de dona, temps d’esport i dissabte següent, a la nit, un ball amb dones de totes les edats, classes socials, ètnies o religions a La Bàscula. Dimarts 13 a les 19 h a la Biblioteca Francesc Candel es projecta el documental Montserrat Roig: l’hora violeta, comentat per la seva directora, Neus Ràfols.

A les Cotxeres de Sants, el grup Dona’t organitza dissabte 3 tota una jornada d’activitats lúdiques com dansa o microgimnàstica. A la Sala Lluïsa Franch de les Cotxeres, dimarts 6 s’inaugura l’exposició d’art i dona L’albir del grup de dones del Col·lectiu d’Artistes de Sants. El Grup 3-D d’aquest mateix col·lectiu és l’autor de la instal·lació Solidesa/fragilitat, que s’inaugura divendres 9 al Casinet d’Hostafrancs. El Col·lectiu d’Artistes de Sants també organitza la tertúlia sobre La ruta de la seda amb Montserrat Artal (Cotxeres, 8 de març, 19 h), el recital poètic de Versos a raig fet amb Mary Franquet (Cotxeres, 13 de març, 18 h) i el d’Helga Simon, guanyadora del 53è Premi de Poesia Amadeu Oller (Biblioteca Vapor Vell, 20 de març 19 h). L’11 de març a les 12 h, la cantant santsenca Núria Feliu actuarà al Centre Cívic Font de la Guatlla llegint alguns poemes de dones catalanes.

Al Poble-sec, el Centre Cívic El Sortidor i el Centre Cultural Albareda reprenen aquest mes de març el cicle d’activitats amb mirada de gènere PerSpectiva. A l’Albareda també hi encaixen diverses actuacions del cicle Amazones i del Barcelona Districte Cultural. Per veure totes les activitats que s’hi inclouen, clica aquí.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.