S’inicien les obres del nou edifici municipal projectat a Cal Sèbio

Andrea Bello

El Centre d’Atenció Integral de Cal Sèbio, CAI, per les seves sigles, està un pas més a prop de fer-se realitat amb l’inici de les obres previst per aquesta primera setmana de juliol. Tindran una durada de 16 mesos, és a dir que ens haurem d’esperar fins a principis del 2023, amb sort,  per veure l’edifici enllestit i en funcionament.

La infraestructura comptarà amb la inversió de 5,3 milions d’euros que serviran per la construcció de quatre plantes. L’espai útil previst és de 1.300 m2, i es farà també l’adaptació dels entorns. Es tracta d’un projecte innovador que, segons el tècnic de l’Ajuntament encarregat del projecte, Óscar Marín, “neix amb la voluntat de traslladar-hi els serveis socials, d’integrar diversos serveis municipals en un mateix edifici i alhora alliberar l’espai de la sala Pepita Casanellas”, que recuperarà la seva funció com a Centre Cívic.

Així, està previst que, a més dels serveis socials, el CAI també aculli un Punt d’Atenció a la Dona, la iniciativa comunitària de Vila Veïna, o serveis d’ocupació, Barcelona Activa… entre d’altres. Hom vol que hi hagi espais que les entitats associatives i el veïnat puguin utilitzar, per fer “un centre més obert on es barregin diverses activitats i deixar enrere l’estigma dels centres de serveis socials” explicava en Lluís Torrens, altra dels tècnics encarregats del projecte.

La proximitat de molts serveis que actualment només s’ofereixen des de la seu del Districte a Creu Coberta és un guany que destaquen des de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Veïnes i Comerciants. Tot i que reclamen més participació a l’hora de repensar espais i serveis nous.

El veïnat de Can Farrero també veu amb bons ulls l’arribada d’aquest equipament. “És un prototip i estem contents que pugui ser en aquesta part del barri, més allunyada de la plaça de La Marina, que guanya també en dinamisme i qualitat”, explica Mercè Cocera de la plataforma veïnal de Can Farrero.

Cal recordar que l’enclavament escollit en un primer moment per encabir l’edifici eren els mateixos jardins de Can Farrero, però gràcies a les protestes veïnals es va decidir canviar-lo de lloc. Els veïns i veïnes volen que “la zona de Can Farrero es conservi com a zona verda no tancada per edificis, volem una illa ample i oberta als veïns i a la vista privilegiada que tenim de Montjuïc” explica Cocera i afegeix la reclamació que la zona estigui una mica més neta i cuidada.

Ara, un altra cavall de batalla veïnal és aconseguir controlar els botellots que pateixen sovint fins a altes hores de la matinada a les pistes esportives que n’hi ha. L’incivisme de grupets de persones va enfurismar la comissió de festes, organitzadora de les últimes bacanals perquè van fer malbé molt del mobiliari que els voluntaris havien treballat.

La Mercè espera que amb l’obertura de l’oci nocturn disminuiran les entrompades i el soroll, i es plany que a pocs dies que comencin les obres ningú no hagi informat el veïnat de les afectacions al trànsit i al pas de vianants.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.