Comença el curs escolar a la Marina

La tornada de la canalla de la Marina torna amb il·lusió

La Tatía i el seu marit porten els seus fills a l'Escola Alfageme. (Alejandro Flores)

Alejandro Flores

Nens i nenes amb la motxilla penjada de la seva espatlla, plenes dels bolígrafs, retoladors i llapis que han comprat dies abans; pares i mares acompanyant els seus fills per a un nou curs escolar després d’un estiu més curt del normal per l’avançament de les classes al 5 de setembre; mestres i docents amb l’expectativa de com començarà l’any després d’uns preparatius a correcuita…

Després de gairebé mig any on els docents s’han manifestat en contra de les mesures preses pel Departament d’Ensenyament, encapçalat pel conseller Cambray, les classes comencen a tot Catalunya sense restriccions per la pandèmia ni sense una previsió de vagues. Així, l’acord entre sindicats i Generalitat dona un tret de sortida tranquil al curs escolar d’enguany.

L’oferta in extremis del govern oferia els mestres la contractació de 3.500 professionals per tal que puguin reduir en una hora lectiva setmanal els seus horaris. Els nous professionals seran contractats a partir del gener del 2023, així com la reducció de l’horari. D’aquesta forma, es desconvoca la vaga d’educació prevista pel 7 i 28 de setembre.

“Tot i que no són les mesures que volíem perquè s’haurien d’haver dut terme a partir de l’1 de setembre, hem signat un acord per dos motius: la incorporació d’una plantilla de 3.500 docents (donarem 3.500 llocs de feina), i també per la flexibilitat per part d’Ensenyament de seguir amb les negociacions. Tot i això, si no es duu a terme tot el pactat, les vagues hi tornaran”, explica la Iolanda Segura, portaveu nacional d’USTEC-STEs.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.