Més Guàrdia Urbana pel compliment de la nova normativa de patinets elèctrics

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat el reforç dels dispositius de Guàrdia Urbana a partir d’aquesta setmana, per garantir que els usuaris dels vehicles de mobilitat personal, especialment els de patinets, circulin complint amb la nova normativa estatal. 

El passat 2 de gener el Consell de Ministres va aprovar aquesta nova modificació del Reglament General de Circulació i Vehicles en matèria de mesures urbanes de trànsit. Aquesta es suma a les regulacions municipals impulsades per l’Ajuntament de Barcelona al 2017. 

Els principals canvis són: 

  • S’estableix els 25 km/h com a velocitat màxima de circulació dels vehicles de mobilitat personal (la normativa municipal permetia arribar fins als 30 km/h).
  • S’estableix que els vehicles de mobilitat personal no podran circular per plataformes úniques per on no hi circulin vehicles. 
  • S’estableix que els vehicles de mobilitat personal no poden portar seient, a no ser que estiguin dotats d’un sistema d’autobalanceig. 

A més també canvia els critèris i es permet la circulació d’aquests vehicles només per les següents vies

    • Carrers de plataforma única (sempre que no s’hi prohibeixi la circulació de vehicles).
    • Carril bici en vorera a un màxim de 10 km/h.
    • Carril bici en calçada a un màxim de 25 Km/h, amb obligació de reduir la velocitat als passos de vianants.
    • Calçada de carrers.
    • Parcs a un màxim de 10 km/h, respectant sempre la prioritat del vianant.

Per tant, està prohibit circular en patinet elèctric per la vorera, però també per altres vies com travessies, vies interurbanes, autopistes i autovies que transcorren dins de la ciutat, i també en túnels urbans.

L’Ajuntament ha aclarit que aquest augment de dispositius policials no només respon a un control de la normativa, sinó que ha de servir per evitar accidents que involucren aquest vehicles i reduir el nombre de víctimes i la gravetat de les lesions en aquest casos.

L’any 2020 es van posar 8.492 denúncies a usuaris particulars de vehicles de mobilitat personal que circulaven incomplint la normativa municipal vigent, un 29% més que l’any anterior.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.