La Marina Solidària reix la campanya de recollida de joguines

Enguany prop d'un milè de donacions han fet possible l'alegria de molts infants.

Text: Yohany Limpias

Anys rere any les entitats del barri es posen les piles en aquestes festes per fer possible que les limitacions econòmiques de moltes famílies no impedeixin viure la il·lusió per a tots els infants. Així enguany s’ha tornat a repetir la campanya La Marina Solidària, de recollida de joguines.

L’emissora local feia el tret de sortida de la campanya el dissabte 2 de gener a les instal·lacions de l’espai veïnal Química amb una programació especial durant tota la jornada i oberta a tots els donants que aquell dia es van atrevir a posar-se davant els micròfons blaus.

Vam romandre oberts fins al 5 de gener i hem rebut llibres, nines i ninots, peluixos, jocs de taules, jocs de tota mena, pilotes de bàsquet, de futbol, raquetes de tenis, cotxes grans i petits, de models antics i dels més nous, amb materials de fusta, de ferro i plàstic, patinets… Fins i tot bicicletes i una guitarra. Tot això i molt més han estat les donacions que centenars i centenars de veïns i veïnes han realitzat, convertits en els Reis mags desconeguts de molts infants, i mobilitzats per un esperit de solidaritat genuí.

“És una manera de fer arribar escalfor a moltes famílies, enguany moltes més que altres anys que no es poden permetre cap compra” deia una veïna en deixar la seva donació. “Crec que cal dir-los als que ho estan passant malament que no estan sols, que ens preocupen per ells” incidia un altre veí. “Què menys que encara això”, reflexionava altra de les donants reconeixent les limitacions de tothom per poder ajudar situacions dramàtiques de moltes famílies.

I entre els veïns que arribaven una feia una reflexió majúscula: “La situació és dolenta per a tothom, però els nens i les nenes han de poder ser-ho, malgrat la situació que estem patint. És un dret i l’hem de fer possible tant si com no, la donació és poca cosa, però m’agrada pensar que fa possible un somriure infantil d’aquells que ens roben qualsevol sospir”.

Molts pares i mares aprofiten la campanya per a reforçar valors com la solidaritat i l’empatia en els seus propis fills i filles. Així deixen el protagonisme als més petits a l’hora de fer la donació. Per això molts infants s’apropaven conscients que la joguina que ens entregaven aquesta vegada no era seva, sinó per un altre nen o nena que l’esperava.

La resposta que any rere any rep la campanya, sempre molt exitosa, anima els organitzadors, l’emissora Local La Marina FM 102.5 (AMCL) i el casal de barri de Sant Cristòfol (AAVV Sant Cristòfol), amb la col·laboració de La Marina Viva, Espai Jove i l’Espai Veïnal Química, a seguir impulsant-la. Enguany prop d’un milè de donacions han fet possible que la canalla del barri gaudeixi dels regals dels Reis mags. Moltes gràcies a tothom per l’esforç i la solidaritat.

Fotografies: Alejandro Flores, Carola Tébar, Yohany L. Ayala i Andrea Bello. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.